Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » BILANŢ: Jandarmeria Dâmboviţa a acţionat eficient pentru siguranţa cetăţenilor şi liniştea publică

BILANŢ: Jandarmeria Dâmboviţa a acţionat eficient pentru siguranţa cetăţenilor şi liniştea publică 

bilant jandarmi 1

Generalul de brigadă Costel Gavrilă – comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa a prezentat, astăzi – 13 ianuarie 2016, în prezenţa adjunctului inspectorului general al Jandarmeriei Române – col. dr. ing. Ion Peligrad şi a reprezentanţilor administraţiei publice judeţene, bilanţul activităţilor desfăşurate în anul 2015, cu precădere pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ:

În perioda analizată au fost executate 8.759 misiuni pe linie de ordine publică, dintre care 8.254 misiuni de menţinere a ordini publice şi 505 misiuni de asigurare şi restabilire a ordinii publice.

Rezultatele obţinute de structurile de ordine publică pe timpul desfăşurării misiunilor specifice, independent sau în comun cu alte instituţii, s-au materializat astfel:
– 331 infracţiuni constatate (independent şi în comun cu alte structuri);
– 2.195 sancţiuni contravenţionale aplicate în valoare totală de 407064 lei.

Efectivele din cadrul Posturilor de Jandarmi Montani Peştera şi Zănoaga au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice şi a unui climat de ordine şi siguranţă publică în staţiunile turistice, desfăşurând activităţi de informare, îndrumare şi prevenire a producerii accidentelor pe traseele montane. Au fost desfăşurate 70 acţiuni de salvare a 153 de turişti.

bilant jandarmi 2

Misiunea de pază, protecție, supraveghere şi intervenție la conductele magistrale de transport produse petroliere se execută prin constituirea unor elemente de dispozitiv specifice (patrule auto, patrule pedestre, posturi de observare, pânde etc.), organizate în cadrul unor dispozitive complexe realizate temporar şi aleatoriu în mai multe zone de interes operativ bine delimitate, adoptând diverse procedee de executare a misiunii.

Pe timpul executării misiunii de supraveghere şi ordine publică la conducte de transport produse petroliere, s-au obţinut următoarele rezultate:
– 37 infracţiuni constatate;
– 48 de autori prinşi;
– 158 de sancţiuni contravenţionale aplicate în valoare de 45050 lei.

PAZĂ ŞI PROTECŢIE INSTITUŢIONALĂ:

La această dată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, asigură protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică la 24 de instituţii publice. În cursul anului 2015, au fost executate şi monitorizate 1.094 transporturi de valori, cu caracter special şi trasporturi de corespondenţă clasificată, fără a se înregistra evenimente deosebite.

Pentru 2016, jandarmii dâmboviţeni şi-au asumat, prin vocea comandantului IJJ – generalul de brigadă Costel Gavrilă, misiunea de a acţiona cu profesionalism şi responsabilitate pentru îndeplinirea sarcinilor încredinţate şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

Adaugă un Comentariu

*