Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » BILANŢ: Jandarmii dâmboviţeni, misiune îndeplinită cu succes în luna iunie

BILANŢ: Jandarmii dâmboviţeni, misiune îndeplinită cu succes în luna iunie 

col viorel matei

Jandarmii damboviteni își fac cu prisosinţă datoria de a păstra ordinea şi liniştea publică, precum şi pentru asigurarea pazei unor obiective de interes local și national. În luna iunie, după cum ne-a precizat colonelul Viorel Matei – inspector şef IJJ Dâmbovița, militarii jandarmi au executat 698 de misiuni de menținere a ordinii si liniştii publice. S-a acționat fie independent, fie în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmbovița.

Jandarmii au constatat săvârșirea a 23 de infracțiuni şi au aplicat 134 de sancţiuni (53 de avertismente şi 81 de amenzi în valoare de 26.450 lei) celor certaţi cu legea, cu normele de conviețuire socială. Colonelul Viorel Matei insistă foarte mult pe latura preventivă, pe conştientizarea cetățeanului cu privire la respectul pentru lege, pentru comunitate, pentru cei din jur. Tocmai de aceea 53 de persoane au primit doar avertismente pentru faptele lor.

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița răspunde, prin cele două posturi montane – Zănoaga și Peștera, și de asigurarea ordinii şi liniştii publice în zona turistică a Bucegilor. Mai mult, tot jandarmii sunt cei care acționează, ferm şi curajos, în colaborare cu salvamontiştii, şi atunci când iubitorii de munte se află în dificultate.

Adaugă un Comentariu

*