Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » BILANŢ: Pompierii dâmboviţeni au salvat 306 persoane şi bunuri de peste 38 milioane de lei!

BILANŢ: Pompierii dâmboviţeni au salvat 306 persoane şi bunuri de peste 38 milioane de lei! 

col. Raoul Ilie-Constantinescu, inspector şef ISU Dâmboviţa

ISU „Basarab I” Dâmboviţa se clasează în topul celor mai bune structuri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, urmare rezultatelor obţinute în anul 2017, a punctat col. Mihai Cezar Damian – adjunct al inspectorului general al IGSU, prezent, astăzi – 18 ianuarie 2018, la Târgovişte, la şedinţa de evaluare a activităţii instituţiei la comanda căreia se află, din decembrie 2016, col. Raoul Ilie-Constantinescu.

ISU Dâmboviţa a reuşit să treacă lin atât peste procesul de reorganizare, cât şi peste reducerea de personal cauzată de valul de pensionări, a mai spus şeful de la Bucureşti, care şi-a exprimat speranţa că bilanţul va fi şi mai bun la finalul acestui an, le-a urat succes pompierilor dâmboviţeni şi le-a mulţumit reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene pentru sprijinul acordat.

col. Mihai Cezar Damian, adjunct inspector general IGSU

col. Mihai Cezar Damian, adjunct inspector general IGSU

Cuvinte de apreciere şi respect au adresat şi conducătorii instituţiilor cu care ISU Dâmboviţa colaborează, respectiv: ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, al cărui mesaj a fost citit de vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, jr. Ioan Marinescu – consilier în cadrul Prefecturii Dâmboviţa, col. Viorel Matei – comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi comisarul şef Danil Zepişi – comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Cifrele din bilanţul ISU Dâmboviţa întocmit la finalul anului 2017 sunt complexe şi reflectă o activitate intensă în slujba comunităţii. Dintre acestea, le reţinem pe cele mai importante. În 2017, s-au înregistrat 9.598 situaţii de urgenţă şi alte evenimente (în medie, 26 pe zi), ceea ce înseamnă cu 14,8% mai puţine ca în 2016, dovadă că activităţile de prevenire dau rezultate pozitive. SMURD a intervenit, în anul 2017, la 7.299 cazuri (în medie 20 pe zi). Comparativ cu 2016, înseamnă o scădere cu 24,2%

Pe timpul intervenţiilor, excluzându-le pe cele SMURD, au fost salvate sau evacuate 306 persoane (256 adulţi si 50 copii) şi protejate bunuri şi instalaţii în valoare de peste 38.213.000 lei (380 de miliarde de lei vechi). Din păcate, 31 de persoane (adulţi) şi-au pierdut viaţa înainte de sosirea echipajelor ISU la locul producerii situaţiilor de urgenţă. Timpul mediu de răspuns a fost de 10,8 minute, în scădere faţă de cel înregistrat în 2016 – 11,4 minute. Timpul mediu de intervenţie la situaţii de urgenţă civilă a fost de 54,7 minute, iar la incendii de 68,4 minute.

De reţinut! Gradul de încadrare cu personal la ISU Dâmboviţa a ajuns în prezent la 87%, iar 65% din tehnica de intervenţie are o vechime de exploatare mai mare de 15 ani, în condiţiile în care a fost, totuşi, mult îmbunătăţită în ultimii ani.

„Apreciez ca fiind pozitive rezultatele şi evoluţia instituţiei. Vă asigur că şi în viitor ne vom concentra eforturile pentru ca cetăţenii să beneficieze de un climat de siguranţă ridicat”, a spus, la final, col. Raoul Ilie-Constantinescu, inspector şef ISU Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*