Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 1, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » BILANŢ: Creşte respectul faţă de lege! Infracţionalitatea, în scădere în judeţul Dâmboviţa!

BILANŢ: Creşte respectul faţă de lege! Infracţionalitatea, în scădere în judeţul Dâmboviţa! 

comisar şef Danil Zepişi - inspector şef IPJ Dâmboviţa

Motive de mulţumire pentru conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, dar şi pentru cetăţenii judeţului! Numărul de infracţiuni înregistrate în primele şase luni ale lui 2017, comparativ cu aceiaşi perioada a anului trecut, a scăzut cu 13%. După cum a precizat comisarul şef Danil Zepişi, inspector şef IPJ Dâmboviţa, există de la o lună la alta un trend descendent al criminalităţii.

Comiterea faptelor pedepsite de lege a scăzut în municipiul reşedinţă de judeţ, în majoritatea oraşelor, dar mai ales în localităţile din mediul rural. La Târgovişte, în primele şase luni, au fost sesizate 1.205 infracţiuni, faţă de 1.515 câte s-au înregistrat anul trecut. Scăderea faptelor antisociale este şi mai evidentă la sate, unde au fost sesizate, din ianuarie şi până acum, 3.308 fapte, cu 369 mai puţine decât în 2016.

În comune, precizează comisarul şef Danil Zepişi, pentru descurajarea actelor cu violenţă, au fost intensificate patrulările, care se efectuează acum în trei schimburi. De asemenea, barurile, discotecile şi celelalte locuri publice sunt atent monitorizate. Doar la două unităţi de poliţie din judeţ s-a constatat o uşoară creştere a criminalităţii, respectiv la Moreni şi Titu. Danil Zepişi pune această accentuare a infracţionalităţii pe seama instabilităţii de la cele două birouri de poliţie, generate de schimbarea conducerii.

„Acum este un alt management şi, cu siguranţă, în perioada următoare, lucrurile se vor îndrepta. Am reuşit să găsim variante performante ca şi acele poliţii să diminueze criminalitatea”, a declarat şeful IPJ Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*