Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » BIROCRAŢIE: Calul pe care Asociaţia „Sufleţel” a vrut să-l salveze a murit în hăţişul legii. PĂCAT!

BIROCRAŢIE: Calul pe care Asociaţia „Sufleţel” a vrut să-l salveze a murit în hăţişul legii. PĂCAT! 

Foto Arhivă - Sursa: www.bzi.ro

La jumătatea lunii martie, publicaţia noastră a relatat despre cazul unui biet căl bătut, înfometat şi abandonat pe islazul din comuna Secăria, judeţul Prahova. La o zi distanţă, conducerea Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor „Sufleţel” din Târgovişte şi-a arătat disponibilitatea de a prelua animalul în custodie şi a-i asigura tratamentul de care are nevoie, ba chiar a deplasat o echipă la faţa locului pentru a duce la bun sfârşit acest demers. Şi, surpriză!

CITEŞTE ŞI: „Bătaie de joc! Asociaţia Sufleţel vrea să salveze un cal maltratat şi abandonat, iar directorul DSVSA Prahova îi duce cu vorba”

Autorităţile au refuzat să predea calul, pe motiv că ancheta este în curs, lăsându-l în îngrijire unui localnic din Secăria, care, evident, nu avea cum să-i asigure tratament medicamentos şi îngrijire specială aşa cum necesita un animal bătut şi înfometat… Asta, în condiţiile în care, ancheta ar fi putut să-şi urmeze cursul firesc şi dacă bătrânul căluţ ar fi fost preluat în adăpostul de la Târgovişte, că doar nu era nevoie să dea el cu subsemnatul, ci proprietarul căruia i s-a întocmit dosar penal.

Cristina Păun şi Mariana Vasilescu – reprezentantele legale ale Asociaţiei „Sufleţel” au făcut demersuri peste demersuri, au dat telefoane peste telefoane, la Poliţie, la Parchet şi la Direcţia Sanitară Veterinară Prahova, pentru a grăbi procedura. Ne-au mărturisit că le este teamă că bietul căluţ ar putea să moară până ce se vor hotărî autorităţile să-l predea în custodie în adăpostul specializat de la Târgovişte. Din păcate, temerile lor s-au adeverit… Calul a murit în hăţişul birocraţiei din România. Păcat!

„Ne exprimăm regretul ca nu i s-a dat o şansă acelui biet cal, de a avea parte de tratament, îngrijire şi afecţunea de care ar fi avut nevoie. Toate încercările noastre au fost blocate de birocraţie şi rea voinţă”, ne-a spus Mariana Vasilescu, preşedinta Asociaţiei „Sufleţel” din Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*