Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 29, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: 100 de şoferi sunt amendaţi zilnic pentru exces de viteză!

PRAHOVA: 100 de şoferi sunt amendaţi zilnic pentru exces de viteză! 

Foto: glsa.ro

În judeţul Prahova, acţiunea „Blocada”, iniţiată de Poliţia Română pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru asigurarea unui trafic rutier sigur, s-a concretizat, săptămâna aceasta, în 41 de infracţiuni constatate, trei persoane urmărite depistate, 2.351 de amenzi aplicate, în cuantum de 506.000 lei şi bunuri confiscate în valoare de 3.600 de lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut 97 de permise de conducere, dintre care 16 pentru consum de alcool și au retras 45 de certificate de înmatriculare. Potrivit IPJ Prahova, în urma celor 74 de acțiuni punctuale desfășurate în perioada 20 – 26 august, 16 din cele 41 de infracţiuni au fost constatate în flagrant, iar 706 amenzi au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză pe drumurile publice.

POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ :
– Înainte de a pleca la drum mai lung, trebuie verificată întotdeauna starea tehnică a autovehiculului. De asemenea, este bine să vă interesaţi cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.
– Puteţi obţine informaţii permanent cu privire la condiţiile de trafic rutier şi la eventualele rute ocolitoare, prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
– Circulaţi adaptând permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Autoturismul trebuie echipat corespunzător. Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelului şi al lichidului de parbriz.
– Pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă.
– Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
– Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.
– Pentru protecţia autovehiculului, poliţiştii vă recomandă ca atunci când vă parcaţi autoturismul să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat. Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.
– Nu lăsaţi autoturismul pornit şi neasigurat nici atunci când îl părăsiţi timp de câteva momente pentru a face cumpărături mărunte sau în incinta staţiilor de alimentare.

Adaugă un Comentariu

*