Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » BLOCADA: Poliţiştii ialomiţeni au aplicat o amendă la fiecare cinci minute!

BLOCADA: Poliţiştii ialomiţeni au aplicat o amendă la fiecare cinci minute! 

Sursa foto: citynews.ro

Poliţiştii din judeţul Ialomiţa au efectuat, în săptămâna 20 – 26 august 2015, 162 de acţiuni, în timpul cărora au constatat 25 infracţiuni, dintre care 17 în flagrant. De asemenea, au fost aplicate 2.046 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 230.000 lei, ceea ce înseamnă o medie de 12 amenzi pe oră, adică o amendă la fiecare cinci minute. Concluzia – românii sunt obişnuiţi să încalce regulile!

Potrivit IPJ Ialomiţa, cele mai multe sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii de la Serviciul Rutier, respectiv 1.769. De precizat că 55 de şoferi au rămas şi fără permisele de conducere, 8 pentru că s-au urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, 14 pentru că au depăşit limitele legale de vitzeză şi 33 pentru alte fapte. Totodată, oamenii legii au retras şi 34 de certificate de înmatriculare.

În acelaşi interval de timp, în judeţul Dâmboviţa poliţiştii au aplicat şi ei 1.762 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 220.000 de lei, iar în Călăraşi au scris 805 procese verbale de amendă, cu o valoare de 196.390 de lei. Totodată, în cele două judeţe, 89 de şoferi au rămas fără permisele de conducere.

„Blocada” este o acţiune iniţiată la nivel naţional, în vederea prevenirii faptelor antisociale şi asigurarea unui trafic rutier sigur şi se va încheia pe 31 august.

Recomandări Poliţia Română:

– Înainte de a pleca la drum mai lung, trebuie verificată întotdeauna starea tehnică a autovehiculului. De asemenea, este bine să vă interesaţi cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.
– Circulaţi adaptând permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Autoturismul trebuie echipat corespunzător. Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelului şi al lichidului de parbriz.
– Pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă.
– Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
– Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.
– Pentru protecţia autovehiculului, poliţiştii vă recomandă ca atunci când vă parcaţi autoturismul să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat. Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.
– Nu lăsaţi autoturismul pornit şi neasigurat nici atunci când îl părăsiţi timp de câteva momente pentru a face cumpărături mărunte sau în incinta staţiilor de alimentare!

Adaugă un Comentariu

*