Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Bomba de la 1 martie!

Bomba de la 1 martie! 

ion obagila
De la 1 martie a fi bugetar, adică angajat plătit de stat, devine cea mai tare afacere din România. Cine beneficiază în ţărişoara noastră capitalistă de cele mai tari stimulente, de cele mai năstruşnice facilităţii? Bugetarii! Cine primeşte tot soiul de tichete, de masă, de vacanţă, de călătorie? Bugetarii! Cine se bucură de sărbători legale, naţionale şi alte tipuri de libere? Bugetarii! Cine mai primeşte sporuri de vechime, de radiaţii, de noapte, de stres, de stat pe scaun etc.? Bugetarii! Cine deţine case de odihnă proprii, spitale, hoteluri? Bugetarii!

Acum, sub motivaţia că se va opri migraţia (cine are de gând să plece tot pleacă!), salariile medicilor şi ale cadrelor medii au explodat. Este ceva care, pe noi, bieţii privaţi, care abia ne mai târâim existenţa, ne-a lăsat cu gura căscată. Nu ştii ce să mai faci. Cum să reacţionezi. Să închizi bruma de afacere şi să fugi din România fără să te mai uiţi înapoi, ca să nu ţinteşti vreun rânjet de bugetar satisfăcut care îţi face cu mâna, sau să stai şi să rabzi?

Este clar, după această bombă salarială, marca Lia Olguţa Vasilescu, unică în istoria României de după 1945, îţi este greu, aproape ruşinos, să te mai declari mic întreprinzător şi să te lauzi că abia reuşeşti să-ţi scoţi lunar un amărâtde salariu minim pe economie.

Şi, uite că la noi tot medicii, cei care dintodeauna şi-au ghiftuit buzunarele cu atenţii forţate de împrejurări, au parte de recunoaşterea social-democrată.

Am spus mereu. Şi medicii, şi profesorii, şi procurorii, şi agenţii secreţi sunt importanţi în societate. Reprezintă verigi care nu trebuie neglijate. Dar, de la normal, s-a trecut prea abrupt la huzur, la îmbuimbare, la sfidare. Atenţie, să nu rămână ţara doar cu aceste sisteme şi câteva gogoşerii! Ce mai urmează?

Prea mari discrepanţe. Avem salarii de 250 de euro lunar (cele mai multe), dar şi de 4.000 de euro. Cum trăieşte unul, cum o duce celălalt, nu interesează pe nimeni! Asta înseamnă haos social, nepăsare, dezbinare, polarizare!

Mulţumesc din inimă partidului de guvernământ şi îi anunţ că intenţionez să mă evapor din ţară. Nu vreau să devin un sclav al bugetarilor. Să muncesc doar pentru a se ghiftui alţii. Să plătesc impozite şi taxe doar pentru a putea salariatul de lux al statului să-şi schimbe anual autoturismul sau vila.

S-au supradimensionat salariile celor din sănătate, atenţie, nu pentru a spori calitatea actului medical, ci pentru a preîntâmpina exodul! Hai, că ne credeţi proşti! Să vedem cât de atent o să fie la sănătatea amărâtului de român bolnav doctorul care ia 4.000 de euro pe lună. Îşi cumpără halat fără buzunare?

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*