Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » BOMBĂ: Gabriel Boriga găsit de ANI în incompatibilitate, iar Gabi Cioacă în conflict de interese

BOMBĂ: Gabriel Boriga găsit de ANI în incompatibilitate, iar Gabi Cioacă în conflict de interese 

Foto: oficialmedia.com

Foşti tovarăşi de politică şi de administraţie publică pe vremea guvernării PDL Gabriel Boriga şi Gabriel Cioacă au fost luaţi la puricat de către Agenţia Naţională de Integritate.

Conform comunicatului transmis de ANI, Gabriel Boriga,  pe lângă salariul de primar al Târgoviştei, a mai primit şi o indemnizaţie lunară, ca urmare a participării sale în comisiile de selecţie a operatorilor de taxi „încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr.161/2003”,care prevede că funcţia de primar este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale, reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional.

În cazul avocatului Gabriel Cioacă, fost consilier local şi administrator public al municipiului Târgovişte, Agenţia Naţională de Intregritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte „în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Cioacă Nicolae Gabriel a infracţiunii de conflict de interes, prevăzut de art.301 din Codul Penal al României”.

ANI susţine că „La data de 08 aprilie 2013, ulterior adoptării acestei Hotărâri a Consiliului Local, primarul municipiului Târgoviște a emis Dispoziția nr. 1369 potrivit căreia CIOACĂ NICOLAE GABRIEL a fost numit în funcția de administrator public în cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului Municipiului Târgoviște începând cu data de 09 aprilie 2013, tot cu aceeași dată fiind aprobat și contractul de management al persoanei evaluate, conform anexei nr. 1 a Dispoziției nr. 1369″.

Gabriel Cioacă consideră că i s-a făcut o nedreptate şi că, în calitate de consilier local, a votat împotriva acelei hotărâri.Mai spune Cioacă că plângerea ANI a fost îndreptată greşit către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, fiindcă el fiind avocat  o astfel de plângere penală trebuia făcută la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Răspuns la BOMBĂ: Gabriel Boriga găsit de ANI în incompatibilitate, iar Gabi Cioacă în conflict de interese

  1. moshu49

    ghinion: dacă atunci cînd ești mic nu ești suspect de E-coli, cînd te faci mare riști să fii suspectat de … ANI 😀 )))

     

Adaugă un Comentariu

*