Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » Bomba tranziției a spulberat Avicola Titu

Bomba tranziției a spulberat Avicola Titu 

avicola

Avicola Titu a fost ștearsă de pe suprafața pământului. Din cea mai mare unitate de creștere a păsărilor din sud-estul Europei nu au mai rămas decât câteva grămezi de moloz. Privatizarea sălbatică din anii 90, când băncile acordau credite cu nemiluita și majoritatea pe filiera relațiilor, a decimat economia românească.

Combinatul Avicol de la Titu a ajuns pe mâna unor vânători de credite care nu au vrut nici pe departe să investească în agricultură. Fermele au fost puse gaj la bănci, pentru obținerea unor împrumuturi de milioane de dolari.

Afaceriștii tranziției au preferat să cheltuiească banii în cu totul alte scopuri iar instituțiile finanțatoare credule, cu știință sau nu, au rămas cu gajul. Ce să facă o bancă cu ditamai combinatul avicol întins pe o suprafață mare și cu posibilități puține de pază?
Pur și simplu l-au lăsat în bătaia hoților, apoi ce a mai rămas a fost vândut pe lucru de nimic altui investitor care nu a avut interes să facă ceva. Locuitorii comunelor din jurul Avicolei Titu s-au mulțumit atunci că pot duce acasă tot soiul de materiale de construcții.
Acum, mulți dintre ei regretă barbaria produsă. Prea târziu. Distrugerea de miliarde nu a trimis pe nimeni la pușcărie. Toți cei care au devalizat Avicola Titu sunt bine mersi.

Adaugă un Comentariu

*