Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » BOX: 140 de pugilişti vor participa la Centura Chindiei!

BOX: 140 de pugilişti vor participa la Centura Chindiei! 

conferinta-box

Gongul Centurii Chindiei va suna din nou la Târgoviște! Mâine și vineri, Sala Sporturilor găzduiește cea de-a treia ediție a puternicului concurs pugilistic, care, de anul viitor, păstrează șanse mari de a deveni turneu oficial în calendarul Federației Române de Box. La ediția din acest an și-au anunțat prezența 140 de boxeri, ce vor reprezenta 40 de cluburi din țară. Interesant va fi și faptul că întrecerea amicală va fi organizată într-un partenerit, alcătuit din CSM Târgoviște, CS Târgoviște și DJST Dâmbovița.

Potrivit lui Ciprian Prisăcaru – președintele lui CSM Târgoviște, în ringul târgoviștean este așteptat să sosească și președintele FRB, Vasile Câtea. “Sperăm să ne onoreze cu prezența la Gală și președintele forului național de box. Noi i-am înaintat o invitație, așa cum am făcut și la ultimele două ediții cu Leonard Dorftei, fostul președinte. Dumnealui a venit de fiecare dată la Centură”.

La conferința premergătoare Galei au mai luat parte Cristian Stan – primarul Târgoviștei și Cornel Cornea – directorul interimar al Clubului Sportiv Târgoviște. În schimb, a lipsit Claudiu Mănescu, directorul DJST Dâmbovița.

Cristian Stan: “Boxul este un sport care ne-a adus mari satisfacții”

Edilul Cristian Stan s-a declarat încântat că acest turneu pugilistic a început să aibă continuitate și este tot mai atrăgător.

“Mă bucur că la Târgoviște are loc această competiție pugilistică. Boxul este un sport care ne-a adus satisfacții mari, mai ales prin Cătălin Cristea, cel care este unul cei mai mari sportivi dâmbovițeni. Pe de altă parte, boxul, la nivel național, din păcate, a intrat într-un con de umbră. România a fost reprezentată la ultima Olimpiadă de un singur sportiv, care s-a prezentat modest. Primăria Târgoviște este alături de sporturile de echipă și individuale, la fel cum este și de această Centură. Ne dorim ca, în curând, să schimbăm condițiile materiale din boxul târgoviștean. Sperăm ca în cel mai scurt timp să finalizăm sala de atletică grea de la CSM. Boxul târgoviștean are rezultate remarcabile”, a precizat primarul municipiului Târgoviște.

La aceeași conferință, Cornel Cornea s-a arătat și el încântat că această Gală a prins excelent lângă Turnul Chindiei. În schimb, nu a fost de acord cu faptul că nici un reprezentat al DJST Dâmbovița nu s-a prezentat la conferință, mai ales că această instituție este partener al Galei.

“Sunt mândru că putem face ceva pentru această ramură sportivă la Târgoviște. Cunoaștem foarte bine că boxul românesc nu o duce prea bine în această perioadă, dar cred că a venit momentul să apăsăm cu toții pe butoane pentru ca, peste patru ani, să fim reprezentați la Olimpiadă atât la box, cât şi la judo sau lupte. Noi avem posibilități mari în orașul Târgoviște să facem rezultate bune la aceste discipline. În parteneriatul acesta, după cum se vede a intrat și DJST Dâmbovița, dar nici un reprezentat de acolo nu ne-a onorat cu prezența. Pentru mine domnul director al instituției este absent nemotivat”, a spus directorul interimar al Clubului Sportiv Târgoviște.

Meciurile din prima parte a Galei vor avea loc mâine, cu începere de la ora 16:00, iar finalele vor debuta vineri de la ora 11:00. Triplul campion național Cătălin Cristea nu va putea fi prezent în ringul pentru această gală. El se află în perioada de recuperare, după ce și-a rupt mâna în finala Campionatului Național de la Brăila.

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*