Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 24, 2018
Sunteți Aici Home » SPORT » BOX: Cătălin Cristea de la CSM Târgovişte a cucerit bronzul la Centura de Aur

BOX: Cătălin Cristea de la CSM Târgovişte a cucerit bronzul la Centura de Aur 

cristea 1

Dâmbovițeanul Cătălin Cristea a terminat pe podium ediția din acest an a Centurii de Aur “Nicolae Linca”, desfășurată la Iași. Pugilistul Clubului Sportiv Municipal Târgoviște a fost nevoit să se mulțumească doar cu medalia de bronz, la categoria 91 de kilograme, după ce s-a oprit în semifinalele puternicei competiției internaționale.

În disputa pentru calificarea în finală, Cristea a primit o lovitură puternică în ochi din partea lui Kirill Afanasev, după care arbitrul a oprit meciul, dându-l câștigător pe boxerul irlandez. La revenirea acasă, Nicu Tamaș, antrenorul lui Cristea și al secției de box de la CSM Târgoviște, s-a arătat dezamăgit.

“Sunt supărat. Mă așteptam la mai mult, dar nu s-a putut. Cristea a primit o lovitură urâtă în ochi din partea irlandezului Afanasev în meciul din semifinale. După acea lovitură, arbitrul a oprit meciul și nu i s-a mai dat voie lui Cristea să boxeze mai departe”, ne-a declarat Nicu Tamaș.

Pugilistul dâmbovițean a fost înștiințat la finalul Centurii de Aur – Nicolae Linca că va fi componentul lotului național al României, la categoria 91 de kilograme, pentru Campionatul European din Bulgaria, din luna iunie. Cătălin Cristea este triplu campion național la categoria grea, iar în 2015 a cucerit Centura de Aur la Craiova.

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*