Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 24, 2019
Sunteți Aici Home » SPORT » BOX: Cătălin Cristea, de la CSM Târgovişte, vizează un loc pe podium la Centura de Aur

BOX: Cătălin Cristea, de la CSM Târgovişte, vizează un loc pe podium la Centura de Aur 

Cătălin Cristea, cu mănuşi roşii

Pugilistul Cătălin Cristea este gata pentru Centura de Aur “Nicolae Linca”, găzduită în acest an de Sala Sporturilor din Iași, în perioada 10-14 mai. Cel mai titrat boxer dâmbovițean are încredere că va face o figură frumoasă la competiția internațională, iar la final va obține un loc pe podiumul de premiere. “Greul” de la CSM Târgoviște, antrenat de Nicu Tamaș, a tras din greu în ultima perioadă pentru a se prezenta cât mai bine la cea de-a 42-a ediție a puternicului turneu.

“Sunt speranțe pentru un loc pe podium pentru Cristea. Am mare încredere în potențialul său. Se simte foarte bine și e în formă maximă. Nu se teme de niciun adversar. Anul acesta țintește să meargă și la Campionatul European”, ne-a declarat Nicu Tamaș.

Cătălin Cristea va boxa la categoria 91 de kilograme, unde este triplu campion național (2014, 2015, 2016), dar și câștigător al Centurii de Aur, la Craiova, în 2015. La competiția unde va fi prezent și Mihai Leu, fost campion mondial WBO și actual președinte de onoare al Federației Române de Box, pe lângă Cristea, CSM Târgoviște va mai fi reprezentat și de Andrei Băjan, la categoria 49 de kilograme.

În ringul ieșean sunt așteptați să boxeze aproximativ 100 de pugiliști, ce vor reprezenta 14 țări. În cadrul concursului vor boxa pe lângă Cristea și alți campioni ai României: Mihai Nistor, Robert Jitaru sau Mihai Arădoaie.

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*