Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » BOX: Cătălin Cristea s-a accidentat şi ratează prezenţa la Campionatul European

BOX: Cătălin Cristea s-a accidentat şi ratează prezenţa la Campionatul European 

cristea box

Urcarea în ringul Campionatului European de box reprezintă în continuare un vis greu de îndeplinit pentru dâmboviţeanul Cătălin Cristea. Pugilistul Clubului Sportiv Municipal Târgovişte a ratat din nou şansa participării la o competiţie de o asemenea anvergură. Cu o zi înainte de plecarea lotului naţional al României la ediţia din acest an a Europeanului, Cristea s-a accidentat la mână, în cantonamentul de la Râmnicu Vâlcea, şi a fost nevoit să-şi anuleze deplasarea în Bulgaria, ţară care găzduieşte puternicul turneu continental.

Incidentul întâmpinat la braţul drept, în urma unui sparring cu Adrian Mihai, l-a dus pe Cristea să-şi vadă marele vis spulberat. De asemenea, absenţa de la Europene îl va împinge pe boxerul dâmboviţean să-şi ia adio de la Mondiale şi de la Jocurile Olimpice.

„Suntem foarte supăraţi că sportivul nostru nu a mai putut ajunge în Bulgaria. Acest băiat a avut parte de un mare ghinion cu o zi înainte de plecarea la Europene. Accidentarea suferită la mână în timpul unui antrenament l-a dus să rateze prezenţa la turneul continental. Nu credeam vreodată că acest boxer poate avea atâta neşansă. Eram ferm convins că el va face o treabă bună în Bulgaria, după ce era pregătit din toate punctele de vedere. Făcusem toate sacrificiile posibile să ajungem la Sofia. O mână de ajutor ne oferise şi vicepreşedintele FRB, Marcel Boboc, care ne asigurase banii necesari pentru deplasarea sportivului în Bulgaria. Aş face un mare păcat să spun că sportivul nostru nu a mers la Europene din cauza lipsei banilor, aşa cum s-au plâns alţii”, ne-a precizat Nicu Tamaş, antrenorul sportivului şi al secţiei de box de la CSM Târgovişte.

Dacă ar fi participat la competiţie, campionul naţional şi câştigătorul Centurii de aur ar fi reprezentat România la categoria 81 de kilograme. După accidentarea lui Cristea, cluburile dâmboviţene au rămas fără reprezentant la Campionatul European. La turneul final din Bulgaria ar fi trebuit să ajungă şi Florin Bujor (CS Târgovişte), dar cum nimeni nu s-a găsit să-i achite deplasarea, a fost nevoit să spună pas întrecerii. Tot din cauza unei accidentări, un al alt component al lotului naţional al României, Bogdan Juratoni (Dinamo Bucureşti), va fi şi el nevoit să vadă Europeanul la televizor.

La ediţia din acest an a turneului continental, România va miza pe serviciile a doar cinci sportivi: Răzvan Andreiana (56 kg), Ion Băluţă (60 kg), Florentin Niculescu (64 kg), Marian Piţa (69 kg) şi Mihai Nistor (+91 kg).

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*