Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » BOX: Cătălin Cristea se pregăteşte la foc automat pentru Centura de Aur

BOX: Cătălin Cristea se pregăteşte la foc automat pentru Centura de Aur 

Cătălin Cristea, în roşu

Cătălin Cristea este decis să revină în forţă în ring, după ce Federaţia i-a interzis să boxeze la Cupa României în luna martie. Pugilistul Clubului Sportiv Municipal Târgovişte se pregăteşte la foc automat pentru Centura de Aur, competiţie unde vizează cucerirea unei medalii. La turneul internaţional găzduit de Iaşi, în perioada 5-10 iulie, Cristea va boxa la categoria 91 de kilograme.

Dâmboviţeanul a intrat în posesia Centurii de Aur şi în urmă cu un an, la Craiova, când l-a învins în finala categoriei grea pe ucraineanul Stanislav Kutin. Mai mult de atât, în 2014 şi 2015, sportivul de la CSM a devenit campion naţional.

Antrenorul Nicu Tamaş lasă de înţeles că elevul său poate fi şi la Iaşi una dintre surprizele frumoase ale întrecerii, dar în acelaşi timp consideră că lipsa meciurilor în acest an îl dezavantajează pe sportivul său.

„Vom merge la Centură cu speranţe mari. Ar fi ceva senzaţional dacă sportivul nostru ar reedita performanţa de anul trecut. Este greu pentru Cătălin să intre în posesia unei medalii, dar nu şi imposibil. Spun că este greu din cauza faptului că el nu prea a avut meciuri în picioare în acest an. Pentru a fi la capacitate maximă la Iaşi, mi-aş dori să participăm la un sparring în următoarele două săptămâni”, ne-a precizat Nicu Tamaş.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*