Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 25, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » BOX: Cătălin Cristea ţintește un loc pe podium la Campionatul European!

BOX: Cătălin Cristea ţintește un loc pe podium la Campionatul European! 

cristea

Pugilistul dâmbovițean Cătălin Cristea (27 ani) va reprezenta, în această vară, România la Campionatul European de box pentru seniori. Plecarea sportivului de la CSM Târgoviște spre Ucraina, țara gazdă a turneului final, va avea loc miercuri. Cristea este triplu campion național, iar la Europene va participa pentru prima dată. Categoria la care va boxa în țara vecină va fi 91 de kilograme, cea care l-a făcut celebru în boxul românesc.

Cristea s-a pregătit în ultimele două luni la Bacău, sub comanda lui Relu Auraș, pentru a fi în cea mai bună formă în ringul turneului continental. Dâmbovițeanul, antrenat de Nicu Tamaș, a ieșit câștigător în fiecare sparring susținut în orașul lui Bacovia. Cristea a întâlnit în meciurile de pregătire adversari din Vâlcea, Călărași și Bacău. Cu două zile înainte de plecarea în Ucraina, antrenorul secției de box de la CSM Târgoviște are mare încredere în potențialul lui Cristea.

“Cătălin se află în cea mai bună formă. După pregătirea efectuată la Bacău va arăta foarte bine în ringul Europenelor. Cu siguranță va face o figură frumoasă chiar dacă va participa pentru prima dată la un astfel de turneu. Va boxa pentru o medalie în Ucraina”, ne-a declarat Nicu Tamaș.

Cătălin Cristea a devenit cel mai bun boxer din istoria sportului cu mănuși în urma performanțelor dobândite în ultimii ani.

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*