Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » BOX: Cornel Georgescu luptă pentru medalia de aur la Cupa României

BOX: Cornel Georgescu luptă pentru medalia de aur la Cupa României 

cornel georgescu BOX

Pugilistul dâmboviţean Cornel Georgescu va lupta, la Hunedoara, pentru medalia de aur la Cupa României pentru tineret. Boxerul clubului CSM Târgovişte s-a calificat în finala categoriei 91 de kilograme, în această seară, după ce l-a învins în semifinale, la puncte (3-0), pe Andrei Tamaş, de la CSM Baia Mare. În ultimul act al competiţiei, elevul lui Nicu Tamaş îl va înfrunta pe componentul lotului naţional de tineret al României, Ion Marin de la CSM Călăraşi.

Pentru pugilistul dâmboviţean, finala de mâine va fi prima din cariera sa. Antrenorul secţiei de box de la CSM Târgovişte are încredere că sportivul său va face un meci mare împotriva lui Ion Marin, chiar dacă acesta se anunţă a fi unul infernal.

„Ar fi un lucru extraordinar dacă Cornel va cuceri medalia de aur. La prima vedere, totul pare a fi de partea pugilistului din Călăraşi, atâta timp cât este component al lotului naţional, dar şi vicecampion mondial la tineret. Calificarea în finală este o mare realizare pentru sportivul nostru. Am încredere în elevul meu că va da totul în finală”, ne-a declarat Nicu Tamaş.

Alţi pugilişti care au mai reprezentat CSM Târgovişte la Cupa României pentru tineret au fost Elvis Munteanu (60 kg) şi Alexandru Oncescu (60 kg), dar ambii au suferit eliminări în primele faze ale întrecerii.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*