Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 2, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » BOX: Interzis de FRB! Cătălin Cristea nu a putut boxa la Cupa României

BOX: Interzis de FRB! Cătălin Cristea nu a putut boxa la Cupa României 

Cătălin Cristea, în centru

Cupa României a reprezentat pentru Cătălin Cristea o competiţie ratată din start în acest an. Cel mai titrat pugilist dâmboviţean a făcut act de prezenţă la competiţia găzduită de Brăila, după ce forul naţional de box i-a interzis participarea la întrecerea dedicată categoriei 91 de kilograme.

Federaţia Română de Box l-a suspendat pentru acest concurs din cauza faptului că a participat la o gală K1, la Târgovişte, în urmă cu aproape patru ani. Foarte probabil, interzicerea boxerului de la CSM Târgovişte la Cupă a survenit după ce cineva a făcut o sesizare în acest sens la FRB. Un alt aspect interesant este şi faptul că forul naţional de box nu a trimis nicio înştiinţare către clubul dâmboviţean în legătura cu acest fapt.

„Este incredibil ce i s-a putut întâmpla sportivului nostru. Antrenorul Nicu Tamaş şi Cătălin Cristea au aflat de această decizie la Brăila, când s-a făcut tragerea la sorţi. Până atunci nimeni nu a ştiut nimic. Un lucru josnic a făcut şi FRB după ce nu ne-a înştiinţat despre acest caz delicat. Totul pare a fi o răutate. Cineva, care a avut interes la acea categorie, a făcut sesizare la FRB cu privire la acest aspect. Noi vom face toate demersurile să remediem situaţia sportivului. A fost o decizie forţată. Nicu Tamaş va merge mâine la Federaţie pentru a clarifica această situaţie, atâta timp cât Cristea este un sportiv reprezentativ al clubului şi component al lotului naţional”, a precizat Adrian Pătraşcu, vicepreşedintele lui CSM Târgovişte.

Pugilistul Cătălin Cristea este dublu campion naţional, după ce a terminat pe primul loc la ediţiile din 2014 şi 2015, dar şi câştigător al Centurii de Aur, anul trecut la Craiova. Chiar dacă va primi o anumită pedeapsă (suspendare, amendă) din partea forului naţional de box, pentru sportiv cel mai important va fi să nu i retragă titlurile adjudecate.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*