Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » BOX: Motiv incredibil pentru care Florin Bujor ratează Campionatul European

BOX: Motiv incredibil pentru care Florin Bujor ratează Campionatul European 

bujor

Visul pugilistului Florin Bujor de a participa la ediţia din acest an a Campionatului European de box s-a spulberat. Boxerul Clubului Sportiv Târgovişte nu poate merge la turneul final din Bulgaria (6-15 august) din cauza faptului că nimeni nu-i poate suporta deplasarea în ţara vecină. Marea supărare a sportivului a survenit în momentul când reprezentanţii Federaţiei Române de Box i-au transmis că nu-i pot acoperi cheltuielile pentru acest concurs, după ce iniţial, tot ei îl selecţionase în lotul naţional al României, la categoria 52 de kilograme.

Ipostaza stânjenitoare la care a fost supus tânărul boxer de forul condus de Leonard Doroftei a provocat numeroase valuri de numulţumire în rândul directorului de la CS Târgovişte.

„Este păcat că sportivul nostru nu poate reprezenta România la acest Campionat European. Federaţia este vinovată pentru acest lucru şi trebuie să răspundă cumva în acest sens. Bugetul clubului nostru nu poate suporta acţiunile loturilor naţionale. Nu înţeleg şi nu sunt de acord cu acest mod de selecţie, pe alte criterii decât cele sportive. Principiul «merge doar cine îşi plăteşte cheltuielile» este unul abuziv şi nefavorabil boxului românesc”, ne-a declarat Ciprian Prisăcaru.

Cum nici clubul târgoviştean nu-i poate asigura deplasarea la Sofia, mâhnirea este una imensă pentru pugilistul cu dublă legitimare la CS Târgovişte şi Box Club Simion Bucureşti. Florin Bujor a reuşit anul acesta să cucerească medalia de bronz la Centura de Aur, la Craiova.

Cătălin Cristea, singurul boxer dâmboviţean prezent la CE

Singurul reprezentant al cluburilor dâmboviţene la Campionatul European de box va fi Cătălin Cristea, sportiv legitimat la CSM Târgovişte. Pugilistul antrenat de Nicu Tamaş va boxa la categoria 81 de kilograme, iar la finalul întrecerii speră să se claseze în primele cinci locuri, pentru a prinde un „bilet” calificatoriu la Campionatul Mondial de la Doha, din perioada 5-18 octombrie.

cristea

La fel ca Bujor, Cristea a întâmpinat şi el numeroase probleme financiare cu plecarea în Bulgaria. Norocul său s-a numit vicepreşedintele FR de Box, Marcel Boboc, cel care i-a suportat majoritatea cheltuielilor legate de acest turneu.

Boxerul de la CSM Târgovişte a cucerit anul acesta centura de aur la categoria 91 de kilograme, iar anul trecut a devenit, la Piatra Neamţ, campion naţional în limitele categoriei 81 de kilograme. Pe lângă Cristea, lotul naţional al României care va fi deplasat la Europene îi mai cuprinde pe Răzvan Andreiana (56 kg – Dinamo Bucureşti), Ionuţ Băluţă (60 kg – CS Năvodari), Florentin Niculescu (64 kg – Farul Constanţa), Marian Piţa (69 kg – CSM Brăila) şi Mihai Nistor (+91 kg – SC Bacău).

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*