Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 14, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » BOX: Zeu în ring! Cătălin Cristea, la al treilea titlu de campion al României

BOX: Zeu în ring! Cătălin Cristea, la al treilea titlu de campion al României 

cristea-campion

Cătălin Cristea (26 ani) a fost din nou zeu în ring! Pugilistul Clubului Sportiv Municipal Târgoviște a fost invincibil și la ediția din acest an a Campionatului Național și a intrat în posesia celui de-al treilea titlu de campion al României. Performanța este cu atât mai mare pentru greul dâmbovițean pentru că cele trei titluri au fost adjudecate consecutiv.

În acest an, la Brăila, Cristea l-a învins, în finala categoriei 91 de kilograme, pe băcăuanul Alexandru Machidon, cu scorul de 2-1. Mai mult de atât, împotriva moldoveanului, dâmbovițeanul a boxat, din finalul primei reprize până la adjudecarea aurului, cu mâna dreaptă ruptă. Exemplul oferit de pugilistul antrenat de Nicu Tamaș trebuie să fie urmat de toți sportivii care țintesc să ajungă pe cele mai înalte culmi ale performanței.

Până la meciul din ultimul act, pugilistul dâmbovițean a trecut în semifinale de arădeanul Marius Tătar (3-0) și în primul tur de timișoreanul Doru Livadaru (KO Tehnic – în repriza a treia). În urma aurului cucerit la Brăila, Cristea a devenit singurul boxer dâmbovițean care a ajuns de trei ori campion național. Pe lângă celei titluri naționale (2014 – cat. 81 kg, 2015, 2016 – ambele la cat. 91 kg), boxerul de la CSM și-a trecut în cont anul trecut, la Craiova, și Centura de Aur.

Cum a demonstrat din plin că este cel mai bun pugilist al țării la categoria grea, Cristea merită să reprezinte România în competițiile internaționale de box. Mâine, de la ora 09:00, triplul campion național va vorbi despre performanța de la Brăila într-o conferință de presă, organizată la sediul Primăriei Târgoviște.

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*