Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 15, 2019
Sunteți Aici Home » OPINII » Braț la braț, de dragul puterii

Braț la braț, de dragul puterii 

ion obagila 1Am ajuns la concluzia că în Dâmboviţa nu prea avem oameni politici. Este greu să te hrăneşti cu responsabilitate, încredere, dreptate, dorinţă de a aduce binele poporului. Nu prea ţine de foame, nu iese nimic. Politica se face pe găşti, bine înfipte în ţărâna partidelor, pregătite să sugă neobosit, când se iveşte momentul, seva numită ban public.

Acum se coace „Marele Partid”, deocamdată numit Alianţa Creştin Liberală. Busola acestei formaţiuni este ameţită. Nu brodeşte nordul. Bâjbâie printre problemele naţiunii şi tomberoanele pline cu gunoi din propriul areal.

În Dâmboviţa, PDL şi PNL nu prea vor să se încuscreze. Există intenţii, tentative, mici ciupituri, zâmbete hepatice. Încearcă să se agaţe de lozinci. Nu au găsit până acum un numitor comun. Şi nu îl vor găsi vreodată fiindcă nu se iubesc! Vor funcţiona, de nevoie. Din dorinţa de a pune mâna pe putere. Din ordin de la centru.

Nu produc idei de pus în tratate de înţelepciune, soluţii de ieşire la liman. Măcar mesaje care să meargă la sufletul bietului alegător. Nu au nimic. Doar vorbărie sterilă, ambiţii, orgolii cât malul Ialomiţei. Ies la rampă cu subiecte alterate, afumate rapid, pentru a da o notă de prospeţime.

Se apropie campania electorală, au de luptat cu un PSD puternic, bine organizat, iar liberalii noştri încă se mai ciondănesc între ei. Nu au scaune pentru toată clica.

Cuplul Vladu – Volintiru nu va face casă bună. Dar va supravieţui, de dragul politicii, atâta câtă este.

Adaugă un Comentariu

*