Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » BUCĂTAR ÎN AFGANISTAN! Citeşte aici povestea omului care i-a hrănit timp de patru ani pe militarii din armata NATO

BUCĂTAR ÎN AFGANISTAN! Citeşte aici povestea omului care i-a hrănit timp de patru ani pe militarii din armata NATO 

bucatar afganistan

Denis Stepanenco, bucătarul moldovean care a lucrat timp de patru ani în armata NATO din Afganistan, făcând de mâncare zilnic pentru 1.500 de militari, a revenit acasă. Acum, după ce a cunoscut mai îndeaproape Afganistanul, bucătarul vine cu detalii despre această ţară chinuită de războaie interminabile.

Viaţa în ţara în care cel mai jinduit lucru este pacea clocoteşte ca şi mâncarea din cazanele în care Denis Stepanenco pregătea bucate din cele mai alese pentru masa militarilor spanioli din armata NATO. În ultimele trei luni de aflare a sa în Afganistan, Denis a decis să-şi imortalizeze amintirile făcând zeci de poze din ţara ce trece prin vremuri de restrişte, dar care, surprinzător, ascunde nişte locuri cu adevărat impresionante. Unul dintre cele mai frumoase obiective vizitate de Denis a fost Moscheea Albastră.

Nimeni nu este protejat

Alarmă! – e aici cuvântul de ordine. Un nou atac terorist, câteva zeci de ostatici, nu este ceva ieşit din comun pentru această ţară. Deşi era bucătar, Denis mergea şi el în misiuni. „Indiferent de funcţie, toţi merg în gura morţii”, îşi aminteşte tânărul privind fotografiile făcute în timpul unui act terorist dintr-o moschee, în care armata a reuşit să salveze 108 civili.

Nici vorbă nu poate fi să mergi liniştit pe drum. La orice colţ de stradă, în orice perioadă a zilei, te paşte pericolul. „Am fost martor ocular al unui furt în stradă. Doi oameni îmbrăcaţi în negru au ameninţat cu pistolul un adolescent şi i-au luat motocicleta. Împreună cu alţi colegi am încercat să-i ajungem, dar evident că nu am putut face nimic. Erau pregătiţi din timp pentru acest furt. Într-o asemenea situaţie poate nimeri orice persoană. Nimeni nu este protejat. De fiecare dată când mergeam într-o misiune riscam să ne explodeze maşinile sau să fim ţinta unui atac terorist. Unicul loc în care te simţi în siguranţă este buncărul”, Denis deapănă firul amintirilor care îi vor sfredeli mintea încă mult timp.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*