Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » BUCUREŞTI: Consultare publică privind viitorul Europei

BUCUREŞTI: Consultare publică privind viitorul Europei 

parlamentul european 2

Luni, 29 mai 2017, Comitetul Economic și Social European (CESE) organizează la sediul său din Bucureşti (str. Dr. Dimitrie D. Gerota nr 7-9, sector 2), între orele 09:00-13:00, o dezbatere pentru a aduna opinii ale societății civile românești cu privire la cele cinci scenarii referitoare la dezvoltarea viitoare a Europei prezentate de Jean-Claude Juncker în Cartea albă privind viitorul Europei a Comisiei Europene – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Ideile prezentate în cursul dezbaterilor vor fi încorporate în avizul CESE cu privire la viitorul Europei, care va fi publicat în iulie 2017. Avizul are ca obiectiv influențarea deciziei UE cu privire la direcția de urmat în lunile care urmează în ce privește structura viitoare a Europei, în pregătirea alegerilor europene din iunie 2019.

CESE organizează dezbateri cu privire la viitorul Europei în fiecare stat membru, pentru a afla care sunt opiniile, prioritățile și preocupările societății civile europene. Aceste dezbateri la nivel național fac parte dintr-un proces de discuție amplu cu privire la „calea de urmat pentru Europa”, inițiat de instituțiile europene în întreaga UE, cu intenția de a implica deopotrivă cetățenii, autoritățile și organizațiile de la nivel național.

Dezbaterea de la Bucureşti va fi găzduită de o delegație alcătuită din trei membri ai CESE: Ana Bontea – Grupul „Angajatori”; Minel Ivașcu – Grupul „Lucrători” şi Cristian Pîrvulescu – Grupul „Activități diverse”. De asemenea, va lua parte la eveniemnt Cristian Buchiu, șef-adjunct al Reprezentanței Comisiei Europene în România. VEZI PROGRAMUL!

Adaugă un Comentariu

*