Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » BUGET: Guvernul a alocat 3,5 miliarde de lei în plus pentru sănătate, faţă de 2016

BUGET: Guvernul a alocat 3,5 miliarde de lei în plus pentru sănătate, faţă de 2016 

carmen-holban

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa, este preocupată de soarta sistemului de sănătate din România. Demnitarul consideră că actuala guvernare a pornit pe drumul cel bun, în ceea ce piveşte consolidarea acestui sector deosebit de important pentru România. Bugetul alocat Sănătăţii, spune Carmen Holban, a crescut cu 3,5 miliarde de lei, faţă de cel din 2016, ajungând la 33,8 miliarde de lei, ceea ce înseamnă 4,15% din PIB.

„Au fost alocaţi suplimentar 700 de milioane de lei pentru medicamentele compensate şi gratuite. Dorim dotarea fiecărui spital judeţean cu computere tomografe. Alte şase spitale de la nivel naţional vor fi dotate cu acceleratoare lineare pentru tratarea cancerului. 774 de milioane de lei vor fi folosiţi pentru achiziţionarea vaccinurilor obligatorii pentru copii”, a precizat deputatul Carmen Holban – farmacist de profesie.

Pe lista medicamentelor prescrise compensat şi gratuit, au fost introduse molecule inovative destinate în principal tratamentului pacienţilor cu afecţiuni oncologice, homatologice, neomologice, reumatologoice, rare şi a diabetului zaharat.

„Unele dintre aceste medicamente vor fi disponibile pentru pacienţi în scurt timp, iar altele imediat după alcătuirea protocoalelor de către comisiile de specialitate abilitate. Prin această măsură, se are în vedere asigurarea accesului continuu al persoanelor asigurate la medicamente pentru afecţiuni în stadiile evolutive de boală pentru care, în prezent, nu există alternativă terapeutică”, a mai spus deputatul PSD.

Adaugă un Comentariu

*