Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 27, 2022
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » BUGET: Primăria Târgovişte, obligată să restituie statului două milioane de lei

BUGET: Primăria Târgovişte, obligată să restituie statului două milioane de lei 

consiliul local targoviste

Consilierii târgovişteni (de fapt 13 din 21), reuniţi astăzi în şedinţă extraordinară de lucru, au aprobat propunerea Executivului privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2015.

Prin hotărârea adoptată, s-au alocat banii necesari pentru plata datoriei în sumă de 18.155,60 lei către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Salubritate, conform dosarului de executare nr. 8/2015 în baza căruia conturile Primăriei Târgovişte au fost blocate.

De asemenea, s-au alocat 80.000 de lei (800 milioane de lei vechi) pentru plata unei amenzi aplicată în 2013 pentru neîncadrarea în termenele de achiziţie publică, sancţiune rămasă definitivă printr-o hotărâre judecătorească. Consilierii Lucian Enache şi Tudorică Răducanu i-au solicitat primarului interimar Cristian Stan să ia măsuri, fiindcă nu este normal ca angajaţii să greşească şi amenzile să fie plătite din bugetul instituţiei. Edilul a promis un raport complet cu privire la speţa în cauză, raport care să le permită apoi consilierilor să stabilească împotriva cui se vor îndrepta pentru recuperarea sumelor plătite.

Tot în şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte de astăzi, 7 septembrie, aleşii au alocat peste două milioane de lei în vederea acoperirii cheltuielilor de personal. Potrivit directorului economic Daniela Popa, va mai fi nevoie de încă o rectificare bugetară, tot de două milioane de lei, pentru a se completa fondul de salarii pentru anul în curs, inclusiv creşterile stabilite de Guvern.

În acelaşi timp, bugetul municipiului pierde două milioane de lei. Conform unei decizii a Curţii de Conturi, respectiva sumă, primită în 2012 din fondul de rezervă al Guvernului şi folosită pentru plata arieratelor TERMICA SA către furnizorul de gaze naturale, va fi restituită către bugetul de stat, după ce instanţa a respins, anul acesta, contestaţia Primăriei Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*