Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 19, 2018
Sunteți Aici Home » POLITIC » BUGET: Serviciile Secrete vor primi mai puţini bani!

BUGET: Serviciile Secrete vor primi mai puţini bani! 

Leonardo Badea, preşedinte Comisia Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor

Deputatul Leonardo Badea – preşedintele Comisiei Buget-Finanţe a confirmat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PSD Dâmboviţa (Organizaţie din care face parte) că Administraţia Prezidenţială, cele două camere ale parlamentului, SRI, SIE şi Curtea de Conturi vor primi cu 20% mai puţini bani.

Reprezentanţii PSD consideră că trebuie investit mai mult în economie şi în sistemul social. De altfel, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat, în urmă cu câteva zile, într-o emisiune TV, că bugetele unor instituţii vor scădea considerabil. Premierul Sorin Grindeanu a spus astăzi că proiectul de buget pentru anul 2017 va fi gata până pe 25 ianuarie şi va fi trimis Parlamentului. Primul ministru a vorbit despre venituri de 253,1 miliarde de lei şi de cheltuieli de 277,2 miliarde de lei, dar care se încadrează într-un deficit sub 3%.

Cât priveşte scandalul miliardelor dispărute din cauza Guvernului Cioloş, deputatul PSD de Dâmboviţa Leonardo Badea a declarat că „nu se pune problema că a plecat cineva cu banii acasă”. Este vorba despre faptul că Guvernul trebuie, potrivit legii, să urmărească şi să realizeze în mod prudent politica bugetar-fiscală.

„Când s-a observat că există decalaje importante faţă de sumele prevăzute, nu existau motive să se realizeze două rectificări bugetare pozitive spre sfârşitul anului. Comisia parlamentară constituită urmează să stabilească condiţiile şi cauzele acesei imprudenţe. Vreau să tratăm acest lucru în mod profesionist. Nu vreau o abordare politică”, a explicat Leonardo badea, preşedintele Comisiei Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor.

Adaugă un Comentariu

*