Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 2, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Bugetarul, cel mai tare capitalist!

Bugetarul, cel mai tare capitalist! 

ion obagilaAm apucat să trăiesc şi acest moment. Trist, zic eu. Să ajung să-mi pară rău că nu sunt bugetar, că nu am devenit funcţionăraş pe undeva, aşteptând în biroul micuţ, cu urme de mucegai pe biblioraft, să mi se mărească retribuţia. Uite, acum s-a întâmplat minunea. Bugetarul devine cel mai tare lefegiu din societatea capitalistă românească. Original, nu? Başca, curg bonuri de vacanţă, de masă, normă de hrană, de haine, de cazare, de vânt şi de brumă…

Mai zilele trecute, m-am întâlnit cu câţiva prieteni, mai tinerei, ce-i drept, care se dădeau de ceasul morţii, până nu le papă limita de vârstă rosturile şi calculele, să găsească portiţe de a intra în rândul angajaţilor la stat. Poliţişti, bibliotecari, jandarmi, casieri, pompieri, asistenţi sociali, referenţi de primărie, acari, lucrători la ghişeu, ba chiar şi instalatori sau paznici, dar numai să ai statul sub picioare, nu privatul unde toată ziua se zgâlţie podeaua a incertitudine. Nici mămicile nu mai vor să-şi îndemne copiii să devină patroni sau să se îndrepte spre cine ştie ce alte profesiuni din astea cu arome vagi de liberalism.

Domnule, e moda la stat! Siguranţă, cutezanţă şi pensie sigură şi multă! Nu vedeţi ce noroc au unii? Se pensionează de cruzi! Trec în rezervă la 39 de ani cu indemnizaţie de câteva zeci de mii de lei, apoi, după o lună, două, trei, îşi deschid o firmă sau, mai simplu, se angajeză pe undeva, tot la stat!

Sunt pline instituţiile de foşti ofiţeri de armată, securitate, poliţie, angajaţi pe posturi plătite binişor iar pensia e pensie. Specială! În ritmul ăsta ne întoarcem la comunism. Simplu, pas cu pas, fără revoluţie. Din ordonanţă în ordonanţă!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*