Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 18, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Buricii pâmântului…

Buricii pâmântului… 

ion obagilaPoliticienii noştri sunt aşa de găunoşi, încât nu ştii dacă se mai merită să investeşti încredere în ei. De la o zi la alta, auzim cum mahării care ne conduc destinele, prin… societăţile comerciale numite partide politice, sunt adunaţi precum ciupercile de primăvară de către procurorii DNA.

Ultima mare surpriză, Lia Olguţa Vasilescu, una dintre damele bine ale PSD şi primar al Craiovei. La mulţi m-ar fi dus gândul că ar putea fi încătuşaţi pentru faptele lor mizerabile, dar nu la Olguţa. E prea de tot! Înseamnă că nu mai este nimic de făcut. Nu mai avem scăpare.

Cinstea, corectitudinea, onestitatea devin simple noţiuni de dicţionar. Moaşte sfinte la care se mai închină fraierii sau cei care mai cred în iluzoria democraţie. Reţinerea Olguţei Vasilescu a făcut să sară capacul de pe oala PSD, aflată şi aşa sub presiune.

Pentru ce ne alegem primari, consilieri locali şi judeţeni, doar să îi îmbuibăm, să le asigurăm lor relaţiile, fineţurile şi comisioanele? Să îi organizăm în găşti şi triburi bazate pe interes economic, cum se întâmplă acum în multe din localităţile ţării?

Mă minunez când aud că edilii se organizează în asociaţii, cer salarii mai mari, vor privilegii, pensii speciale. Fraţilor, opriţi-vă! Nu v-a obligat nimeni să deveniţi primari sau şefi de judeţ, nu mai zicem deputaţi ori senatori.

Noi, proştii, am vrut să ajungeţi acolo pentru a avea şi noi o reprezentare, o viaţă mai bună, o încredere, o speranţă. Când colo, ne-am trezit că vi s-a urcat la cap. Vreţi numai avantaje. Mai gândiţi-vă şi la românul de rând, la cetăţeanul care v-a votat şi aşteaptă o schimbare, nu doar programe pe hârtie! Altfel, uite, o luaţi pe urmele Olguţei Vasilescu şi a altora, care au confundat avutul public cu propria cămară.

De fapt, asta este boala de care suferă politicienii din partidele mari: cred că ei reprezintă totul, buricul pământului.

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*