Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 19, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CA LA ROMÂNI! Ambulanţele trebuie să parcurgă zeci de kilometri ca să fie alimentate cu motorină

CA LA ROMÂNI! Ambulanţele trebuie să parcurgă zeci de kilometri ca să fie alimentate cu motorină 

spital ambulanta

Ideea conducerii Ministerului Sănătăţii de a reduce cheltuielile din sistem prin organizarea unor licitaţii la nivel naţional nu pare să fie tocmai bună când vine vorba de aprovizionarea cu carburanţi.

Caz concret – Serviciile judeţene de Ambulanţă. Licitaţia a fost câştigată de LukOil, iar problema derivă din faptul că nu există puncte de distribuţie carburanţi în toate localităţile unde funcţionează substaţii de ambulanţă.

Din acest motiv, s-a ajuns la situaţia hilară de a parcurge mulţi kilometri şi a consuma o cantitate considerabilă de carburant pentru a… alimenta autosanitarele!

Spre exemplu, în Ialomiţa, maşinile de la Substaţiile de Ambulanţă de la Ţăndărei şi Feteşti sunt alimentate cu motorină tocmai la Slobozia. Adică, se pierde cam o oră şi jumătate pe drum! Se pot considera norocoşi, şoferii de pe salvările din Urziceni şi Slobozia, fiindcă doar în aceste oraşe există Staţii Peco LukOil!

La Călăraşi, funcţionează microstaţii de ambulanţă în Olteniţa, Lehliu, Budeşti, Fundulea şi Călăraşi. Când vine vorba de Staţii LukOil, acestea se găsesc doar în Olteniţa, Călăraşi şi Cuza Vodă!

În Giurgiu, există cinci staţii de ambulanţă, la Mogoşeşti, Ghimpaţi, Bolintin, Vadu Lat şi Giurgiu. Alimentarea cu carburanţi s-ar putea face doar în Bolintin, Giurgiu, Mihăileşti, Găiseni şi Daia.

În Teleorman, şoferii de pe salvări au, de asemenea, drum lung de parcurs, pentru a se aproviziona cu motorină. Staţiile de Ambulanţă funcţionează în Zimnicea, Videle, Turnu Măgurele, Roşiori de Vede şi Alexandria, spre deosebire de staţiile LukOil, care se găsesc doar în Alexandria şi Roşiori de Vede.

În Argeş, situaţie la indigo! Staţiile de ambulanţă sunt amplasate în Piteşti, Câmpulung, Costeşti, Curtea de Argeş, Domneşti, Mioveni, Mozăceni, Rucăr şi Topoloveni, iar staţiile LukOil în: Câmpulung, Curtea de Argeş, Călineşti, Merişani, Lintesti, Piscani şi Piteşti.

Nici în Prahova, situaţia nu este mai bună. Există staţii de ambulanţă în: Ploieşti, Băicoi, Băltesti, Câmpina, Ciorani, Mizil, Sinaia, Slănic, Urlaţi şi Văleni de Munte. Staţiile LukOil sunt amplasate în: Albeşti, Azuga, Barcanesti, Busteni, Baloteşti, Sinaia şi Ploieşti.

Licitaţia organizată la nivel naţional pare că va crea probleme şi în Dâmboviţa. Staţiile de salvare funcţionează în Bilciureşti, Fieni, Găeşti, Moreni, Răcari, Titu, Voineşti şi Târgovişte. La polul opus, staţii LukOil se găsesc în Târgovişte, Aninoasa, Bungetu, Dărmăneşti şi Tărtăşeşti.

Directorul tehnic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, Ciprian Oprescu, a declarat pentru incomod-media.ro că derularea noului contract va începe în luna iunie şi speră că nu vor apărea problele, mai ales că LukOil ar lua în calcul subcontractarea serviciului către alţi furnizori de carburanţi.

 

Adaugă un Comentariu

*