Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CADOU: Bugetarii se duc în vacanţă pe banii statului

CADOU: Bugetarii se duc în vacanţă pe banii statului 

Foto: infopensiuni.ro

Camera Deputatilor a decis, marţi – 3 iunie, ca institutiile publice, regiile autonome, societăţile si companiile nationale să poată acorda angajaţilor vouchere de vacantă în valoare de maximum 6 salarii brute minime pe economie, cu care pot fi cumpărate pachete de servicii în unităţi de turism autorizate, informează Mediafax. Camera Deputatilor este for decisional cu acest proiect.

Deputaţii au adoptat cu 215 voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi 100 abţineri un proiect de lege în acest sens care modifică o ordonanţa din 2009.

Aceste vouchere de vacantă se vor emite numai online si vor fi suportate integral de angajatori. Prestarea serviciilor achiziţionate prin intermediul voucherelor se va face în unităţile turistice autorizate de Autoritatea Natională pentru Turism, iar comisionul maxim perceput de aceste agenţii nu va putea depăşi 10% din valoarea pachetului de servicii oferit.

Angajatul care va beneficia de vouchere de vacantă nu va mai primi prime de vacantă sau bilete de odihnă.

Ministrul pentru IMM si Turism, Florin Jianu, a declarat ca au fost inlocuite tichetele de vacanta cu vouchere de vacanta care sunt moderne si se emit numai in regim electronic, fara costuri suplimentare si fara intermediari.

„Acordarea acestor vouchere de vacantă aduce o serie de beneficii atât salariaţilor, angajatorilor cât şi turismului. Turiştii români vor beneficia de servicii turistice pe teritoriul României ceea ce duce la creşterea locurilor de muncă, locurilor de cazare şi a investiţiilor în turism”, a spus Jianu.

Sursa: HotNews

Adaugă un Comentariu

*