Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 26, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Câinii Târgoviştei sunt deportaţi în masă în pădurea dintre Dragomireşti şi Butoiu

Câinii Târgoviştei sunt deportaţi în masă în pădurea dintre Dragomireşti şi Butoiu 

Autorităţile târgoviştene au găsit soluţia de a scăpa oraşul de câinii fără stăpân. După ce în toamnă i-au masacrat fără milă în Adăpostul de la Aninoasa şi apoi i-au îngropat pe malurile Ialomiţei în gropi comune săpate cu escavatorul, acum, angajaţii Primăriei Târgovişte au zis că se aliniază şi ei normelor europene, efectuând sterilizări, crotalieri şi returnare în teritoriu.

Iubitorii de animale au răsuflat uşuraţi. Nu prea mult timp însă, fiindcă şi-au dat seama că patrupedele nu mai ajung niciodată în locurile de unde sunt ridicaţi. Au apărut evident semnale fie că sunt din nou omorâţi în adăpost, fie că sunt împrăştiaţi cine ştie pe unde.

Aseară, a ieşit la iveală că totul a fost doar o acoperire de ochii legii. Barbaria a rămas în vigoare la Târgovişte şi în regimul Boriga. Sute de câini au fost deportaţi în pădurea dintre comunele Dragomireşti şi Hulubeşti, exact în preajma unei rezervaţii de vânătoare, proprietatea unei firme austriece. Dacă stai şi te gândeşti profund, îţi dai seama că planurile au fost bine ticluite. Proprietarul fondului de vânătoare poate obţine repede autorizaţie să împuşte câinii, motivând că-i deranjează vânatul.

Pădurarul spune că a văzut cum erau descărcaţi câinii

Deocamdată, câinii sunt speriaţi şi hămesiţi de foame. Nu ştiu încotro să o mai apuce. Angajaţii de la Grădini Publice i-au răsturnat grămadă în mijlocul pădurii. Este şi mai grav faptul că bietele animale au fost sterilizate şi crotaliate pe bani publici. Atunci, pentru ce s-au mai cheltuit bani, dacă tot le-au lăsat să moară în pădure?

Conform Legii pentru protecţia animalelor, abandonul constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă penală între 1.000 şi 10.000 de lei.

Patrupedele sunt hămesite de foame şi hălăduiesc de-a lungul drumului prin pădure

Poliţia din Dâmboviţa, ce-i drept, nu prea se îndură să declanşeze o anchetă serioasă. Probabil, le este teamă de şefii politici. De altfel, există un precedent.

Atunci când au fost masacraţi câinii la Aninoasa, în octombrie 2010, se deschisesese un dosar penal, însă a fost clasat foarte repede, pe o adresă a DSV cum că în perioada cu pricina ar fi fost depistat un focar de rabia. Medicul veterinar Alen Georgescu, care se ocupă în special de tratamentul câinilor de companie în Târgovişte, ne-a declarat că nu ştie de aşa ceva. Conform legii, fiecare cabinet veterinar din raza focarului de rabie ar fi trebuit să fie anunţat. La fel, cetăţenii ar fi trebuit să ştie că viaţa le este pusă în pericol.

Câinii au fost sterilizaţi şi abandonaţi chiar înainte să li se scotă firele

La Târgovişte, totul s-a acoperit. Nu este de mirare dacă, mâine-pomâine, acelaşi lucru, tot pe considerente politice, s-ar întâmpla şi în cazul oamenilor. Să se „fabrice” câte o adresă oficială ca să scape pe unul sau pe altul de răspundere, atunci când greşeşte. Sau, mai rău, să fie omorâţi la fel ca şi câinii.

Directorul Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte, care are în subordine şi Adăpostul Aninoasa, Dănuţ Badea, ne-a precizat că nu are cunoştinţă despre abandonarea în masă a câinilor în pădurile dintre Dragomireşti şi Butoiu. Concluzia a fost oarecum ironică. Câinii or fi migrat! Şi ce-or fi căutat ei în mijlocul pădurii? Au simţit miros de căprioare în parcul de vânătoare? Hai să fim serioşi!

Câinii poartă crotal cu însemnele Direcţiei Grădini Publice Târgovişte

5 Răspunsuri la Câinii Târgoviştei sunt deportaţi în masă în pădurea dintre Dragomireşti şi Butoiu

 1. livia

  returnare in teritoriu de unde au fost capturati, bietele animale, puse in bataia pustii, in mod deliberat-penale autoritati!

   
 2. Jerry

  Cei raspunzatori de lucrurile astea ar trebui mutati cu serviciul in camp sau in padure asa cum au facut si ei cu acesti caini.Si daca se decidea acest lucru sa duca acolo acei caini ar fi trebuit sa informeze localnici de acolo sau autoritatile locale de acolo,sa se faca conferinta de presa in care sa spuna inainte ce au de gand sa faca si organizat.
  Autoritatile din Targoviste au cam inceput sa-si ascunda gunoiul sub presul altora.Cum nu le place ceva hai sa ducem la alti,ele nefiind in stare sa-si rezolve problemele pe plan local.

   
 3. vasile

  Eu sunt de acord cu eutanasierea lor.Nu stiu de ce facem atata caz de niste biete animale, cheltuim fonduri destul de importante cu intretinerea lor, castrarea sau crotalierealor, cand avem milioane de OAMENI care traiesc precum cainii, scurma prin gunoaie, dorm sub cerul liber, nu au un blid de mancare pe masa. Eu zic mai intai sa rezolvam problema semenilor nostri mai batrani, a copiilor cu handicap, a copiilor orfani si apoi sa ne doara sufletul de animale!!! CIne plange de soarta cainilor vagabonzi sa-i ia acasa!!! Societatea romaneasca in prezent, nu are posibilitati financiare sa investeasca in acte de caritate fata de canii vagabonzi! Hai sa facem acte de caritate fata de oameni mai intai!!!

   
 4. livia

  mai Vasile, e dureros cat esti de ignorant- pai ce treaba are una cu alta, cainii cu somerii, cu batranii sau copii-le plangi de mila autoritatilor ca nu au bani- au mai Vasile, dar nu pentru noi- fenomenul animalelor fara stapan, a devenit unul national, ca statul nu l-a considerat niciodata o prioritate si acum iata efectele….intr-o tara civilizata, fiecare sector are strategia lui, bugetul lui- mai mult de jumatate din tara, nu vor moartea cainilor, ca doar nu s-au nascut din asfalt, tot oamenii i-au abandonat pe strazi si s-au inmultit si ce-o sa facem – sa impuscam la ei ca niste barbari nemernici- asta educatie le-ai da tu copiilor si nepotilot tai, sa fie ucigasi de fiinte nevinovate?
  Daca Romania, ar fii implementat un program national pe judete de sterilizare obligatorie la detinator si sterilizare pe domeniu public- in 10 ani, nu am fii avut caini pe strada, dar banii s-au papat…
  Nici pentru animale nu au facut nimic, nici pentru batrani, nici pentru copii- ce au facut eu cu banii nostrii in 20 ani- te simti mai bogat si mai sanatos ca atunci?
  De ce nu judeti cu capul?

   
 5. Radu Ionescu

  In data de 6 mai 2011 am fost agresat de Politia Locala Targoviste deoarece am avut tupeul sa filmez cu telefonul mobil cum niste angajati ai municipalitatii au ridicat, mai bine zis au torturat un caine comunitar

   

Adaugă un Comentariu

*