Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 19, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: 230 de bolnavi închipuiţi, abonaţi la pensiile statului

CĂLĂRAŞI: 230 de bolnavi închipuiţi, abonaţi la pensiile statului 

perchezitii-k

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Călăraşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane, bănuite că au înlesnit obţinerea pensiei pe motive de boală pentru 230 de persoane.

Astăzi, s-au efectuat trei percheziţii, în Olteniţa şi în Bucureşti, la domiciliile unor membri ai Comisei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa şi la un cabinet medical. De asemenea, s-au luat măsuri pentru punerea în executare a şase mandate de arestare, persoanele acuzate fiind conduse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi pentru audieri.

Ofiţerii din cadrul IPJ Călăraşi – Serviciul de Investigarea Fraudelor lucrează din 2012 la acest caz, reuşind să instrumenteze săvârşirea a 509 infracţiuni de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, luare şi dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals si uz de fals.

Din cercetările efectuate a rezultat că 230 de persoane au beneficiat pe nedrept, direct sau cu sprijinul unor intermediari, de pensii pe motive de boală. Astfel au reuşit încadrarea la diferite grade de invaliditate, fără ca beneficiarii să sufere de afecţiunile menţionate în documentele eliberate în fals de Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa.

Valoarea prejudiciului adus bugetului asigurărilor sociale de stat este de aproximativ 6 milioane lei.

Adaugă un Comentariu

*