Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 21, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CĂLĂRAŞI: 250 de persoane, scoase din nămeţi! 50 de vehicule, blocate pe A2!

CĂLĂRAŞI: 250 de persoane, scoase din nămeţi! 50 de vehicule, blocate pe A2! 

Sursa foto: IJJ Călăraşi

Structurile Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Călăraşi au dus la bun sfârşit misiunile de salvare persoane, parcurgând, în condiţii greu de închipuit, tronsoane de drum cu zăpadă de aproape un metru şi un viscol năprasnic pentru a ajunge la cei care aveau nevoie de ajutor. Au fost degajate dintre nămeţi 80 de autovehicule, între care două autocare şi patru microbuze. În total, au fost salvate 250 de persoane.

Sursa foto: IJJ Călăraşi

Sursa foto: IJJ Călăraşi

Cea mai dificilă intervenţie este pe Autostrada A2, unde o coloană de aproximativ 50 de autovehicule nu poate înainta din cauza viscolului puternic și a zăpezii abundente. Vizibilitatea este zero! Se fac eforturi pentru degajarea „dopului” format la kilometrul 78. Cele cinci autospeciale de deszăpezire care acţionează de ore bune sunt aproape de izbândă. Ulterior, vor fi deblocate şi celelalte maşini din trafic, întreg convoiul urmând să plece spre spațiul de servicii de la km 88, unde toată lumea se poate adăposti.

La rândul lor, paramedicii SMURD, sfidând vicisitudinile naturii, au ajuns în timp util la toate solicitările, fiind salvate 14 persoane cu diferite afecțiuni medicale (dintre care două femei gravide), care au fost transportate în siguranță la cele mai apropiate unități spitalicești.

Adaugă un Comentariu

*