Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: 72 de cai cumpăraţi fără acte sanitare! Urmau să fie tăiaţi şi vânduţi

CĂLĂRAŞI: 72 de cai cumpăraţi fără acte sanitare! Urmau să fie tăiaţi şi vânduţi 

libertatea.ro

Poliţiştii călărăşeni au sancţionat cu amendă în valoare de 6.000 de lei doi agenţi economici din Olteniţa care creşteau şi sacrificau cabaline. Totodată, le-a fost suspendată activitatea până la remedierea deficienţelor constatate. Întrucât poliţiştii au identificat neconcordanţe în documentele financiar-contabile ale societăţilor, în cauză a fost întocmit şi dosar penal pentru evaziune fiscală.

Potrivit IPJ Călăraşi, cei doi bărbaţi care administrau firmele respective creşteau cabaline pentru a fi sacrificate şi valorificate. În urma verificărilor efectuate în fermele celor două societăţi comerciale au fost depistate 111 exemplare de cabaline, achiziţionate de la persoane fizice pe bază de borderouri. Pentru 72 dintre acestea nu existau documente de însoţire sanitar-veterinare.

Acţiunea a fost organizată în colaborare cu specialişti din cadrul A.N.S.V.S.A. Bucureşti şi ai D.S.V.S.A. Călăraşi. În cadrul activităţilor desfăşurate, a fost verificată legalitatea operaţiunilor comerciale privind achiziţia, creşterea şi sacrificarea cabalinelor, precum şi respectarea normelor sanitar-veterinare, în diferite unităţi de creştere şi sacrificare a animalelor.

Adaugă un Comentariu

*