Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 24, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: 8 ore de luptă cu apele acumulate în gospodăriile locuitorilor din Olteniţa şi Budeşti

CĂLĂRAŞI: 8 ore de luptă cu apele acumulate în gospodăriile locuitorilor din Olteniţa şi Budeşti 

inundatii calarasi 3

Echipajele specializate de pompieri militari din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au acţionat timp de 8 ore pentru evacuarea apei, din 30 de gospodării şi mai multe obiective economice şi sociale din municipiul Olteniţa şi oraşul Budeşti, care au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente din ultimele ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu, exista pericolul ca mai multe locuinţe construite din chirpici să se surpe din cauza apei acumulate în exces în gospodării. Printr-o intervenţie eficientă, salvatorii au reuşit în timp util să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale situaţiilor de urgenţă.

Pompierii s-au deplasat la intervenţii cu 7 autospeciale şi 9 motopompe şi au acţionat neîntrerupt pentru evacuarea apei din obiectivele afectate timp de aproximativ 8 ore.

În Olteniţa au fost afectate de ape un complex de servicii comunitare, un hipermarket, autogara, o stație de carburanți și 25 de gospodării de pe străzile: 1 Decembrie 1918, Mihai Bravu, Dr. Lucian Popescu, Cornișei și Aurel Vlaicu, iar în oraşul Budeşti au fost inundate 5 gospodării situate pe străzile Oituz, 1907 și Independenței.

inundatii calarasi 2 inundatii calarasi 4 inundatii calarasi 1

 

Adaugă un Comentariu

*