Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 8, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Acesta este poliţistul care a salvat de la înec trei sinucigaşi, mamă şi copii!

CĂLĂRAŞI: Acesta este poliţistul care a salvat de la înec trei sinucigaşi, mamă şi copii! 

Agentul şef adjunct Gabriel Andronescu - Poliţia Transporturi Călăraşi (Sursa foto: Adevărul - I.S.)

Agentul şef adjunct Gabriel Andronescu, în vârstă de 39 de ani, a devenit poliţistul erou al judeţului Călăraşi, după ce a salvat de la înec o mamă şi pe cei doi copii ai săi, care s-au aruncat în apele Borcei, decişi fiind să-şi încheie socotelile cu viaţa. Aceştia băuseră anterior sodă causitcă, sticlele fiind găsite într-o geantă lăsată pe mal.

„Am observat trei persoane care au intrat în apă îmbrăcate şi se duceau spre larg. Mi-am dat seama că vor să se sinudică. Am început să strig, am pus girofarul în funcţiune pentru a-i atenţiona, însă n-am primit niciun răspuns”, a povestit poliţistul pentru ziarul Adevărul.

Fără să stea pe gânduri, Gabriel Andronescu a sărit într-o barcă şi a plecat spre cei trei. A reuşit să o prindă de mână pe mamă, o bătrână în vârstă de 73 de ani, însă copiii, care erau încă în stare de conştienţă, refuzau categoric să fie salvaţi. Vorbim despre un bărba de 51 de ani şi o femeie de 43 de ani.

Sursa foto: IPJ Călăraşi

Sursa foto: IPJ Călăraşi

„La un moment dat, pe mal au mai apărut doi bărbaţi care au sărit într-o barcă şi mi-au venit în ajutor. A fost cumplit, mă puteau trage şi pe mine în apă, erau deja în stare critică. Nu m-am gândit că sunt în pericol, abia la câteva ore am realizat, însă acesta a fost impulsul de moment, nu ştiam decât că trebuia să-i aduc vii la mal. Erau îmbrăcaţi gros, era frig afară şi nici nu cooperau deloc pentru a fi salvaţi.

Am aflat ulterior că nu au locuinţă, garsoniera în care au locuit a fost executată silit pentru datorii, iar acum sunt pe străzi. E cumplit, o siutaţie dramtică. Au rămas la spital la UPU duminică seară pentru a fi stabilizaţi, însă au refuzat internarea şi trimiterea la Bucureşti. E trist că trăim astfel de evenimente”, spune Gabriel Andronescu.

În 2010, poliţistul de la Serviciul Transporturi Călăraşi a salvat o fetiţă dintr-un apartament în flăcări.

Adaugă un Comentariu

*