Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » CĂLĂRAŞI: Consilierii judeţeni aleg un nou vicepreşedinte, după ce Ion Ştefan a demisionat

CĂLĂRAŞI: Consilierii judeţeni aleg un nou vicepreşedinte, după ce Ion Ştefan a demisionat 

Foto: argumentpress.ro

Consiliul Judeţean Călăraşi se va întruni miercuri, 7 ianuarie 2015, în şedinţă ordinară de lucru, cu şapte proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, plus „Diverse”. Cu această ocazie se va alege un nou vicepreşedinte, ca urmare a faptului că Ion Ştefan şi-a înaintat demisia în luna decembrie.

De precizat că, în noiembrie 2014, aleşii judeţeni călărăşeni i-au eliberat din funcţie, ca urmare a schimbării majorităţii politice, pe cei doi vicepreşedinţi reprezentând PSD (Ion Ştefan) şi PC (Bogdan Georgescu), înlocuindu-i cu reprezentanţii PNL Marian Dinulescu (preşedinte al CJAS Călăraşi) şi Jolan Craiu (fostă PPDD). Hotărârea a fost atacată în justiţie de către Instituţia Prefectului. Prin urmare, Ştefan şi Georgescu au rămas pe mai departe în conducerea Consiliului Judeţean Călăraşi. O lună mai târziu, Ion Ştefan a decis să demisioneze, astfel că, până la urmă, fotoliul pe care-l ocupa a rămas vacant, urmând să fie ocupat cel mai probabil, ca şi în luna noiembrie, de Marian Dinulescu.

Aşteptăm cu interes să vedem cât timp va mai rezista pe funcţie PC-istul Bogdan Georgescu, mai ales că preşedintele Răducu Filipescu (PNL) nu-l are la suflet. Potrivit şefului CJ, Georgescu nu prea a avut cine ştie ce atribuţii. Prin urmare, îl va desemna să se ocupe de problemele de la Spitalul Judeţean. Vicele Georgescu nu se sperie însă. Consideră că are abilităţi deosebite să administreze spitalul şi aşteptă o decizie în acest sens.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, 7 ianuarie 2015, se regăseşte şi un proiect de hotărâre privind validarea mandatului de consilier judeţean al PNL-istului (fost PDL) Magearu Anton, care a mai ocupat această funcţie în legislatura trecută, fiind chiar lider de grup. De asemenea, între 2008 şi 2012, Magearu a fost un opozant serios al proiectelor preşedintelui Răducu Filipescu. Acum, fac parte din aceeaşi contrucţie politică. 

Adaugă un Comentariu

*