Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » CĂLĂRAŞI: Consilierii judeţeni l-au pus în aşteptare pe fostul vicepreşedinte CJ Bogdan Georgescu

CĂLĂRAŞI: Consilierii judeţeni l-au pus în aşteptare pe fostul vicepreşedinte CJ Bogdan Georgescu 

Sursa foto: www.soridapress.ro

Aleşii judeţeni călărăşeni au amânat, luni – 11 mai 2015, discutarea proiectului de hotărâre privind revenirea PC-istului Bogdan George Georgescu în forul legislativ, dar şi în fotoliul de vicepreşedinte, după ce a obţinut în instanţă suspendarea executării hotărârii CJ nr. 27/04.03.2015, prin care i-a fost încetat de drept mandatul de consilier judeţean. Propunerea de retragere a acestui proiect de pe ordinea de zi a venit din partea PSD-istului Ion Ştefan, cel care s-a judecat pentru drepturile sale după ce, în noiembrie 2014, a fost înlocuit din funcţia de vicepreşedinte CJ cu un liberal şi a demisionat la o lună după ce a câştigat procesul.

De altfel, Ştefan a fost coleg de suferinţă cu Georgescu, cu diferenţa că ultimul a decis să ducă până la capăt lupta cu preşedintele Consiliului Judeţean, PNL-istul Răducu Filipescu. Numai că, în februarie 2015, a rămas definitivă decizia Agenţiei Naţionale de Integritate prin care Bogdan Georgescu a fost declarat incompatibil, ca urmare a faptului că a îndeplinit simultan, între ianuarie 2005 şi aprilie 2009, funcţia de consilier judeţean şi director la cancelaria prefectului. În consecinţă, colegii din forul legislativ judeţean au constat, în martie 2015, încetarea de drept a mandatului consilierului Bogdan Georgescu. Conform legii, a fost ales şi un nou vicepreşedinte CJ, în persoana PNL-istei Craiu Jolan.

Conflictul a ajuns din nou pe masa instanţei de judecată, iar Tribunalul Călăraşi a decis, pe 30 aprilie, să suspende executarea hotărârii privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean şi vicepreşedinte al lui Bogdan Georgescu până la judecarea fondului cauzei. Numai că dispoziţiile instanţei nu au fost suficiente pentru ca PC-istul să revină pe funcţie, dezbaterile pe marginea proiectului de hotărâre fiind amânate astăzi pentru o şedinţă ulterioară.

Adaugă un Comentariu

*