Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » CĂLĂRAŞI: Consiliul Judeţean investeşte anul acesta 102 miliarde de lei pentru modernizarea Spitalului de Urgenţă

CĂLĂRAŞI: Consiliul Judeţean investeşte anul acesta 102 miliarde de lei pentru modernizarea Spitalului de Urgenţă 

spital judetean calarasi

Consiliul Judeţean Călăraşi a recepţionat, astăzi – 17 februarie 2015, lucrările de modernizare a Secţiei Medicală din cadrul Spitalului Judeţean, investiţie susţinută din bugetul propriu şi începută în anul 2013. S-au cheltuit pentru acest proiect 20 de miliarde de lei vechi.

Potrivit preşedintelui CJ Răducu Filipescu, administraţia judeţeană va continua să investească în sănătate şi aşteaptă, de asemenea, sprijin şi din partea ministerului de resort. În 2015, Consiliul Judeţean va aloca 102 miliarde de lei vechi pentru Spitalul Judeţean Călăraşi, sumă mult mai mare decât în anii precedenţi. Banii vor fi utilizaţi pentru finalizarea lucrărilor de extindere a Unităţii de primiri Urgenţe; consolidarea corp FGH; modernizarea laboratorului medical şi a blocului operator – et. 4, corp A şi reabilitarea termică a corpului C.

spital calarasi 3Printre dotările ce vor fi realizate anul acesta, amintim trusa endoscopică urologie, masa de operaţii pentru blocul operator chirurgie generală, trusa laparoscopie, aparat Roentgen mobil (C-Arm) pentru blocul operator ortopedie, incubatoare clinice neonatale, masă reanimare cu căldură radiantă pentru non născuţi, aparatură pentru laboratorul de analize, electrodermatom, defibrilator semiautomat cu monitor pentru Unitatea de Primiri Urgenţe.

De asemenea, până la sfârşitul lunii se vor finaliza şi lucrările de igienizare şi reparaţii curente realizate pe secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, ulterior consolidării structurii de rezistenţă a clădirii urmând ca secţia să intre într-un proces avansat de modernizare. Totodată, vor continua lucrările de igienizare pe etajul 1, corp F (Secţia Psihiatrie) şi etaj 5 (Secţia Geriatrie).

De la preluarea managementului spitalului judeţean, în 2010, Consiliul Judeţean a investit, până în 2014 inclusiv, în modernizare, lucrări de extindere, funcţionare şi reparaţii curente aproximativ 135,5 miliarde lei vechi, la care se adaugă atragerea de fonduri europene de aproximativ 182 miliarde lei vechi pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

spital calarasi 2În 2010, s-au investit 489.531 RON în lucrări de reabilitare şi modernizare la secţia obstetrică-ginecologie/neonatologie; finalizare lucrări la secţiile ortopedie şi ATI (Anestezie Terapie Intensivă).

În 2011, s-au investit 1.788.585 RON în lucrări de modernizare instalaţii sterilizare, mansardare secţia de medicină legală, finanţare proiect e-sănătate.

În 2012, investiţiile CJ Călăraşi au fost de 1.663.697 RON, pentru reparaţii capitale şi modernizare etaj 1, corp C, secţiile oncologie şi cardiologie, modernizare instalaţie alimentare cu energie electrică în spital, documentaţie tehnică pentru consolidarea corpului FGH (spitalul nou).

În 2013, Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi a primit de la Consiliul Judeţean Călăraşi, în vederea lucrărilor de investiţii şi dotări, 1.641.000 RON. S-au început lucrările de modernizare la secţia medicală şi reţeaua exterioară de apă potabilă, s-au finalizat lucrările la secţiile de oncologie şi cardiologie şi s-au făcut dotări de 321.000 RON.

În 2014, Consiliul Judeţean Călăraşi a investit 3.907.979 RON pentru modernizare şi extindere Unitatea de Primiri Urgenţe, modernizarea secţiei medicale (lucrare definitivată anul acesta), reparaţii capitale, modernizare şi dotări la blocul alimentar din spital, reabilitare reţeaua alimentare cu apă, achiziţionarea de lifturi şi alte dotări pentru blocul operator chirurgie.

spital calarasi 1

Adaugă un Comentariu

*