Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CĂLĂRAŞI: Contrabanda cu ţigări stopată cu ajutorul câinilor special antrenaţi

CĂLĂRAŞI: Contrabanda cu ţigări stopată cu ajutorul câinilor special antrenaţi 

caini contrabanda 1

În cadrul proiectului finanţat din fonduri europene „Împreună în lupta împotriva contrabandei cu ţigarete şi tutun”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a organizat astăzi un exerciţiu demonstrativ canin. Instituţiile partenere au fost Inspectoratele de Poliţie din Bacău, Buzău, Dolj, Galaţi şi Ialomiţa, dar şi inspectoratele teritoriale ale poliţiei de frontieră Giurgiu şi Iaşi. Au mai fost angrenate în acest proiect Departamentul Poliţiei de Frontieră şi Direcţia Centrului Chinologic din Republica Moldova.

Scopul exerciţiului l-a constituit stabilirea şi consolidarea cooperării între părţile interesate, atât de la nivel naţional, cât şi internaţional, prin diseminarea de cunoştinţe generale şi operaţionale în domeniul contrabandei şi contrafacerii cu ţigarete şi tutun.

Exerciţiul a cuprins activităţi în care câini de detectare tutun şi ţigarete au acţionat alături de poliţişti în diferite situaţii tactice pentru depistarea unor posibile cazuri de contrabandă, respectiv, identificarea coletelor cu ţigarete disimulate în mijloace de transport, camioane, bagaje, anexe, buşteni de lemne sau asupra oamenilor.

Valoarea totală a proiectului a fost de 54.175,40 euro din care fonduri nerambursabile 43.340 de euro.

caini contrabanda 5 caini contrabanda 4 caini contrabanda 3 caini contrabanda 2

Adaugă un Comentariu

*