Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 25, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Lecţie despre infracţionalitate! Jandarmii, la sfat cu elevii de liceu

CĂLĂRAŞI: Lecţie despre infracţionalitate! Jandarmii, la sfat cu elevii de liceu 

jandarmi scoala calarasi 2

Jandarmii călărăşeni din cadrul compartimentului de prevenire şi combatere a faptelor antisociale au executat o misiune de informare în Colegiul Economic din Municipiul Călăraşi. Militarii au vorbit elevilor din clasa a IX-a despre comportamentul civilizat, prevenirea şi combaterea violenţei, dar şi despre aspecte legate de cunoaşterea legislaţiei în domeniul respectării ordinii şi liniştii publice.

Au mai fost luate în discuţie principalele genuri de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele care favorizează producerea acestora, dar şi care sunt pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârşirii acestor fapte.

În vederea prevenirii şi reducerii fenomenului violenţei juvenile, jandarmii călărăşeni vor continua activităţile preventiv-educative în instituţiile de învăţământ, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Întâlnirile au ca scop informarea şi educarea tinerilor pentru adoptarea unui comportament non violent, având ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă civică în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar.

jandarmi scoala calarasi 1

Adaugă un Comentariu

*