Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 21, 2023
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Fostul manager de la Ambulanţă, 3 ani de puşcărie pentru examene trucate

CĂLĂRAŞI: Fostul manager de la Ambulanţă, 3 ani de puşcărie pentru examene trucate 

Foto: obiectiv-online.ro

Fostul manger al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi a fost condus de poliţiştii de la Serviciul Urmăriri la Penitenciarul Slobozia, după ce instanţa de judecată l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, scrie Adevarul.

Scandalul care l-a adus în puscărie pe fostul manager de la SAJ a debutat în primăvara anului 2013 când ofiţerii anticorupţie au descins în biroul său, dar şi la domiciliu pentru o serie de percheziţii. El a fost suspectat că a luat mită şi a făcut angajări preferenţiale. Mai mult decât atât, se pare că a trucat examene pentru ocuparea posturilor la instituţia pe care a conducea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, procuror Xenofonte Purcărea, Dragoş Alecu, alături de alţi angajaţi sunt supectaţi că au săvârşit infracţiuni de abuz în serviciu, asociere în vederea săvârşirii de alte infracţiuni şi alte fapte de corupţie în perioada 2011-2013.  Procurorii au derulat cercetări faţă de mai mulţi angajaţi ai SAJ Călăraşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi divulgare de informaţii nedestinate publicităţii.

Procesul a continuat mai bine de un an, iar instanţa a decis în final, condamnarea lui Dragoş Alecu, dar şi a altor complici, la închisoare cu executare. Alecu a fost numit manager la Ambulanţă în iunie 2011, atunci când a fost schimbat Gheorghe Mişaca pentru neregulile constatate de Ministerul Sănătăţii la substaţiile din Fundulea şi Lehliu.

Adaugă un Comentariu

*