Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Elevii de la Şcoala „Mircea Vodă” îl iubesc pe Eminescu! FOTO

CĂLĂRAŞI: Elevii de la Şcoala „Mircea Vodă” îl iubesc pe Eminescu! FOTO 

scoala mircea voda calarasi 2

Timp de trei zile, elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Mircea Vodă” din municipiul Călăraşi au implementat proiectul educaţional „Luceafărului poeziei româneşti”, omagiind astfel „cea mai importantă voce poetică din literatura română”.

Lăudabila iniţiativă a urmărit cunoaşterea operei poetului Mihai Eminescu şi dezvoltarea dragostei pentru literatura română. În decursul celor trei zile de realizare a proiectului, elevii au selectat informaţii importante cu privire la biografia şi activitatea literară a poetului, au audiat poezii şi cântece, au memorat poezii şi cântece din lirica eminesciană, au realizat compuneri şi desene ce reflectă temele operei eminesciene şi au desfaşurat un concurs (clasa a IV-a A).

„Eminescu este o emblemă a culturii universale! Este o reală onoare pentru noi să putem recita, la ceas de mare sărbătoare pentru cultura poporului român, frumoasele poezii ale «Luceafărului poeziei româneşti». Versurile lui Eminescu sunt la fel de melodioase în orice grai sunt rostite, iar transpunerea lor pe acordurile muzicale este o reconfirmare a valorii lor”, au precizat organizatorii.

scoala mircea voda calarasi 4 scoala mircea voda calarasi 1 scoala mircea voda calarasi 3

Adaugă un Comentariu

*