Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 20, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Evaziune fiscală de miliarde de lei, cu alcool fără acte de provenienţă

CĂLĂRAŞI: Evaziune fiscală de miliarde de lei, cu alcool fără acte de provenienţă 

Foto: oradesibiu.ro

Timp de trei zile, 121 de poliţişti din Călăraşi au fost angrenaţi în acţiunile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor cu alcool derulate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Cu această ocazie, s-au instituit 31 de filtre, au fost verificaţi 75 de agenţi economici şi s-au constatat 2 infracţiuni, fiind estimat un prejudiciu de peste 48.000 de lei. De asemenea, s-au aplicat 169 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor ce depăşeşte 247.000 de lei.

„În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Frumuşani, care are ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice, poliţiştii de investigarea fraudelor au constatat că există suspiciunea că administratorul societăţii, M.A., de 31 ani, din Bucureşti, nu a evidenţiat prin casa de marcat toate veniturile realizate din vânzarea mărfurilor. Între stocul scriptic şi cel faptic s-a constatat o diferenţă de 340.942 lei, rezultând astfel sustragerea de la plata impozitului pe profit cu suma de 41.458 lei”, ne-a precizat inspector principal de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt IPJ Călăraşi.

În Olteniţa, oamenii legii au stabilit, la o societate comercială care are ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice, o diferenţă între stocul scriptic şi cel faptic de 52.916 lei. În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Adaugă un Comentariu

*