Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 2, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Exerciţiu pentru testarea capacităţii de intervenţie a pompierilor, cu cinci situaţii simulate

CĂLĂRAŞI: Exerciţiu pentru testarea capacităţii de intervenţie a pompierilor, cu cinci situaţii simulate 

pompieri calarasi 1

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a desfăşurat un amplu exerciţiu tactic pe DN 21, la intersecţia cu DJ 306, fiind stimulate intervenţii la accident rutier, incendiu de autoturism, accident chimic, decontaminare şi căutare salvare persoane cu echipaj canin.

Conform scenariului aplicaţiei tactice, în data de 22 iunie 2015, în jurul orei 11.00 are loc un accident rutier, soldat cu două victime, dintre care una încarcerată. La scurt timp după extragerea victimei încarcerate, autoturismul în care se afla aceasta, ia foc, fiind solicitat un echipaj de stingere.

În acest timp, pe DN 21, un conducător auto al unui camion care transporta substanţe periculoase, din cauza fumului gros degajat de incendiu şi a vizibilităţii reduse în trafic, pierde controlul volanului şi iese în decor răsturnându-se, fiind solicitate echipaje de intervenţie specializate, un echipaj de decontaminare şi două echipaje de stingere pentru a crea perdea de protecţie (cu apă pulverizată) cu scopul de a împiedica împrăştierea norului de clor.

Totodată pompierii sunt anunţaţi să intervină în zonă, în apropierea DN 21, pe un teren agricol, pentru căutarea unei persoane dispărute de aproximativ 24 de ore, în acest sens fiind angrenat echipa de căutare – salvare cu câinele de serviciu Maya.

pompieri calarasi 2 pompieri calarasi 3 pompieri calarasi 4 pompieri calarasi 5 pompieri calarasi 6 pompieri calarasi 7 pompieri calarasi 8 pompieri calarasi 9 pompieri calarasi 10 pompieri calarasi 11 pompieri calarasi 12pompieri

Adaugă un Comentariu

*