Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Feribotul spre Silistra devine funcţional de la 1 august, după un blocaj de 3 ani!

CĂLĂRAŞI: Feribotul spre Silistra devine funcţional de la 1 august, după un blocaj de 3 ani! 

Foto: adevarul.ro

După ce, în urmă cu 3 ani, circulaţia între cele două maluri ale Dunării s-a blocat, feribot-ul din Călăraşi şi Silistra are toate şansele să fie repornit. Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, a anunţat că la 1 august se va relua traficul. Acelaşi lucru fusese anunţat şi la 1 mai.

Potrivit Adevărul, sincopele apărute în activitatea de transport au avut la bază o serie de neînţelegeri, dar şi blocajele datorate hăţişului birocratic din România. Ultimul neajuns a fost legat de faptul că feribot-ul nu putea fi repus în funcţiune din cauza unor avize.

“De la 1 august se reia traficul între Călăraşi şi Silistra. Giurgiu urmează să mai dea un singur aviz, cel legat de concesionarea terenului pe care se va construi o rampă betonată. Trebuie să ne dea terenul. Am înţeles că se întrunesc în şedinţă de comitet director pentru a da aprobarea şi, de la 1 august, feribot-ul să-şi înceapă activitatea. În orice caz, scăpăm de beleaua asta de atâţia ani de zile”, a spus Răducu Filipescu. 

CITEŞTE: „Peste Dunăre, la Silistra, am găsit o Europă ca a noastră”

Inaugurarea linei de feribot dintre Călăraşi şi Silistra, care s-a realizat cu o finanţare de aproximativ 8,3 milioane euro, n-a avut succesul scontat. Blocajul apărut în 2011 s-a datorat neînţelegerilor între operatorii de transport de pe cele două maluri. Ca să resusciteze afacerea, Consiliul Judeţean, proprietarul feribotului pentru care s-au plătit 600.000 de euro, caută acum investitori care să preia platforma de transport şi să se reia traversarea Dunării. Deschiderea liniei de la Călăraşi urma să dea posibilitatea cetăţenilor să circule civilizat şi în condiţii optime între cele două ţări.

 

Răspuns la CĂLĂRAŞI: Feribotul spre Silistra devine funcţional de la 1 august, după un blocaj de 3 ani!

  1. Vasile

    Circulatia intre cele doua maluri nu s-a blocat. Bac-ul privat a functionat fara intrerupere, doar feribotul apartinind CJC a fost falimentar. Deh, statul este cel mai prost administrator.

     

Adaugă un Comentariu

*