Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Focare de tuberculoză în două unităţi de învăţământ şi un azil de bătrâni!

CĂLĂRAŞI: Focare de tuberculoză în două unităţi de învăţământ şi un azil de bătrâni! 

Sursa foto: marinbadea.ro

Un semn că ţara nu stă tocmai bine la nivel de trai, la sănătate, este dat de apariţia unor focare de TBC în sânul unor colectivităţi umane. În judeţul Călăraşi, au fost depistate mai multe cazuri de contaminare la Liceul Tehnologic din Borcea, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Voinicel” din Călăraşi, unde chiar asistenta medicală care efectua triajul epidemiologic era purtătoarea bacilului Koch, şi la Centrul de Îngrijire Socială din comuna Ciocăneşti, unde sunt găzduiţi 99 de bătrâni – potrivit site-ului marinbadea.ro.

CITEŞTE ŞI: Doi copii de la Grădiniţa Bucşani-Dâmboviţa au fost contaminaţi cu bacilul Koch!

La Liceul din Borcea, din 42 de elevi de clasa XII-a, testul IDR a ieşit pozitiv la 23. Un adolescent care face naveta din comuna Jegălia se află deja internat la spital. Colegii săi sunt programați pentru control radiologic, pentru a se stabili în mod clar dacă depășesc calitatea de infectați, deci dacă sunt efectiv bolnavi. Investigațiile vor avea loc în data de 23 ianuarie. Și cadrele didactice care predau la clasa elevului depistat cu tuberculoză urmează să fie testați radiologic.

Adaugă un Comentariu

*