Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CĂLĂRAŞI: Fonduri europene pentru reabilitarea blocurilor. A fost semnat un nou contract de finanţare

CĂLĂRAŞI: Fonduri europene pentru reabilitarea blocurilor. A fost semnat un nou contract de finanţare 

bloc reabilitat calarasi

Primăria municipiului Călăraşi a obţinut finanţare europeană nerambursabilă pentru reabilitarea a două blocuri, L1 şi M1, în care locuiesc 50 de familii. Contractul de finanţare a fost semnat astăzi. Valoarea totală a proiectului este de 1.807.284,34 lei. Termenul de implementare este de 12 luni.

Se vor executa lucrări de reabilitare termică atât la anvelopa clădirii, cât şi la unele componente ale sistemului de încălzire şi va fi montată tâmplărie PVC termoizolantă, fapt ce va conduce la îmbunătăţirea condiţiilor de confort interior, precum şi la reducerea costurilor de întreţinere.

semnare contract calarasi 1Potrivit ADR Sud Muntenia, până în prezent, municipiul Călăraşi a primit fonduri Regio pentru reabilitarea energetică a şapte blocuri de locuinţe (A9, A20, A21, A23, K17, M1 şi L1), fiind primul solicitant de la nivelul Regiunii care a obţinut finanţare nerambursabilă pe Domeniul major de intervenţie 1.2 „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe”.

Valoarea totală a celor trei proiecte este de 5.397.394,35 lei, din care valoarea totală solicitată prin acestea de către Municipiul Călăraşi este de 2.963.674,45 lei (fonduri FEDR şi din bugetul de stat).

 

Adaugă un Comentariu

*