Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » CĂLĂRAŞI: Fostul primar al comunei Chirnogi a fost reţinut pentru abuz în serviciu

CĂLĂRAŞI: Fostul primar al comunei Chirnogi a fost reţinut pentru abuz în serviciu 

Sursa foto: Observator de Călăraşi

Vasile Checiu, fost primar  şi viceprimar al comunei Chirnogi, judeţul Călăraşi, a fost reţinut 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Acesta va fi prezentat în faţa instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Checiu este, din 2012, consilier local la Chirnogi.

Potrivit IPJ Călăraşi, fostul primar, în vârstă de 63 de ani, a încheiat, în mandatul 2008 – 2012, un contract de prestări servicii cu o societate comercială, fără a stipula în mod expres termenul de plată al facturilor emise şi le-a achitat cu întârziere, astfel că unitatea economică a solicitat şi obţinut despăgubiri constând în penalități de întârziere. Prejudiciul cauzat unităţii administrativ-teritoriale depăşeşte 150.000 de lei (1,5 miliarde de lei vechi).

În timpul exercitării mandatului 2008 – 2012, Vasile Checiu a făcut obiectul unor articole de presă în care erau evidenţiate diferite… artificii pe care edilul le-ar fi folosit pentru a înfiinţa şi susţine cu sume fabuloase echipa de fotbal din localitate. Jurnaliştii se întrebau dacă nu cumva localitatea Chirnogi a devenit „maşina de spălat bani a arabilor”. Vasile Checiu a refuzat la vremea respectivă să discute cu ziariştii, ba chiar l-ar fi înjurat pe reporterul care l-a contactat telefonic în încerarea de a pune capăt speculaţiilor şi a face lumină asupra situaţiei.

Adaugă un Comentariu

*