Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » CĂLĂRAŞI: Irigaţii de înaltă tehnologie la Grivco Perişoru

CĂLĂRAŞI: Irigaţii de înaltă tehnologie la Grivco Perişoru 

grivco 2

Agricultură performantă, pe suprafeţe întinse, nu se poate realiza decât cu investiţii pe măsură. Societatea Agricolă Agroseed Muntenia Perişoru, judeţul Călăraşi, fostă Grivco Agro SRL, lucrează aproximativ 2.200 de hectare de teren.

Culturile preponderente sunt constituite din cereale păioase, porumb, floarea soarelui dar şi legume. Societatea colaborează cu diferite firme specializate în producerea materialului semincer.

Pentru a obţine sămânţă de calitate este nevoie de lucrări agricole la standarde ridicate, aplicarea de tehnologii şi, nu în ultimul rând, este nevoie de sisteme de irigaţii care să fie în permanenţă pregătite pentru a asigura necesarul de apă.

Grivco Agro a beneficiat de mai multe proiecte europene ce au vizat achiziţionarea de utilaje performante, dar şi construcţia unei staţii de pompare dotată cu motoare de ultimă generaţie ce asigură apă pentru irigarea a peste 1.000 de hectare de culturi agricole.

Ultimul proiect, pe Măsura 121 – Modernizarea exploataţiilor agricole, derulat prin APDRP, a vizat cumpărarea a patru instalaţii de irigat cu rampă laterală de 400 de metri şi a uneia cu pivot mobil de 300 de metri.

grivco 1

Sistemul de irigaţii cu rampă laterală este realizat dintr-un cart de patru roţi şi tronsoane cu două roţi autopropulsate cu ajutorul unor motoare electrice alimentate de la un generator montat pe cart.

Sistemul de propulsie şi aliniere permite instalaţiei să opereze şi pe terenuri dificile. Valoarea totală a proiectului a fost de 2.038.309 de lei din care fonduri nerambursabile 796.147 de lei, reprezentanta beneficiarului Agroseed fiind Adina Veronica Boiangiu.

Activitatea agricolă este coordonată de Mihai Ion, care este şi consilier judeţean din partea PC şi administrator al Antenei 1 Călăraşi.

În afară de agricultură, Mihai Ion ne-a spus că iubeşte mult şi tenisul. În incinta fermei a amenajat un modern teren de tenis unde, după orele de muncă, se destinde cu prietenii.

grivco 3 grivco 4

Adaugă un Comentariu

*